Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği 2024 plaketleri sahiplerini buldu

Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında onuncusu düzenlenen "3 Dalda 3 Kadın 3 Plaket" etkinliği Pazar günü dernek atölyesinde gerçekleşti.

Bugün Kıbrıs

Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, 1857 yılında eşitlik uğruna canını veren 129 kadının anısına düzenlediği “3 Dalda 3 Kadın 3 Plaket” etkinliğini, 17 Mart 2024 Pazar günü dernek atölyesinde gerçekleştirdi. Etkinliğe derneğe bağlı Çağdaşlar Korosu’nun Şefi Oskay Hoca ve eşi, geçtiğimiz yıllarda plaketle taçlandırılan Cumhuriyetçi Türk Partisi milletvekili Şifa Çolakoğlu ile Sevilay Sadıkoğlu, Leman Cankat, Sevil Emirzade, Dudu Barkınay, Hülya İmre ve Hamide Kale de katıldı. Etkinlikte söz alan katılımcılar, duygularını aktardı.

Derneğin kuruluşunun 10. yılı dolayısıyla seçilmiş ilk fahri üye olan Afet Özcafer’e plaket sunuldu. Dernek Başkanı Hayriye Tokyay, kadınlara verilen bu plaketlerin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü farkındalığını artırdığı gibi kadınları üretmeye teşvik ettiğini ve onları onurlandırmanın bir yolu olduğunu belirtti. Derneğin sosyal, kültürel ve ekonomik alanda kadınların güçlenmesine katkı sağladığını vurgulayan Tokyay, bu tür faaliyetlerin kadınları motive ettiğini ve birlikte güçlendiklerini ifade etti.

Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği, 2024 yılı “Şeref ve Onur Plaketini” Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaferyıldızı’na, “Başarı Plaketini” iş kadını Zehra Özkıraç’a ve “Basın Sanat Plaketini” ise sanatçı Lale Atamtürk’e sundu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi