Maviş: “Rüşvet, dolandırıcılık ve yolsuzlukla ilgili vakalar hızla bağımsız yargı önüne taşınmalı”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, siyasi, sosyal ve ahlaki krize dikkat çekerek, bu konuları ifşa eden gazetecilere teşekkür etti, temiz bir toplum için mücadele çağrısı yaptı.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş yaptığı yazılı açıklamada, ülkede yaşanan ciddi siyasi, sosyal ve ahlaki krize dikkat çekti. Maviş, krizin önlenmesi için yapılan ancak sorunları çözmekten uzak “pişmanlık” beyanları, “kötüleri temizleyeceğiz” vaatleri ve suçlularla çekilen fotoğraflarla “onları aramızdan çıkaracağız” anlayışının yetersiz olduğunu belirtti.

Açıklamasında rüşvet, dolandırıcılık ve yolsuzluk gibi vakaların hızla bağımsız yargı önüne taşınması gerektiğini vurgulayan Maviş, haksız kazanç elde edenlerin ve çıkar sağlayanların eleştirilere baskı yaparak çarpık düzeni devam ettirmeye çalıştığını ifade etti.

Gençlerin hakkının yenmesine ve hayallerinin kırılmasına karşı çıkan Maviş, bu konuları ifşa eden gazetecilere teşekkür etti. Yolsuzluk yapanların ve bağımsız kurumların işleyişini bozanların en ağır cezayı alması gerektiğini savunan Maviş, pişmanlık yerine gerçeklerin ve adaletin peşinden gidilmesi gerektiğini vurguladı.

Maviş, “Çirkef yatağında gülistanlık olmaz. Kirliliğin içinde temizlik aramayın!” diyerek, temiz bir toplum için mücadele çağrısı yaptı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi