YÖDAK Genel Sekreteri de sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 gün tutuklu kalacak

Sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan Yükseköğretim Planlama Denetleme Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Genel Sekreteri Derviş Refiker'in bugün çıkarıldığı mahkemede üniversiteden para ve airpod kulaklık aldığı belirtildi.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KSTU) yürütülen sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması kapsamında dün akşam tutuklanan Yükseköğretim Planlama Denetleme Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Genel Sekreteri Derviş Refiker, Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlıya 800 Dolar, 700 Euro ile 300 Dolar değerinde airpod kulaklık verildiğine ilişkin üniversitede kayıt olduğunu söyledi.

Üniversiteye Tıp Fakültesi izni verildiğini hatırlatan polis, YÖDAK’tan 4 bilgisayarın emare olarak alındığını açıkladı.
İlgili üniversiteden zanlıya ilk seferde 5 bin TL, toplam 10 bin TL ödeme yapıldığına dair fişler bulunduğunu da söyleyen polis, bir ödeme fişinde zanlının imzasının da olduğunu kaydetti.

Özbaylı, zanlı hakkında iddiaları sıralayarak, iki tanık ifadesinin olduğunu açıkladı.

Zanlının kapalı zarf içerisinde kulaklı ve para aldığı belirtilerek, zanlıya yapılan ödemelerin Girne, Lefkoşa ve Güzelyurt’ta yapıldığına yönelik bir iddianın da olduğunu açıklandı.

Yargıç, huzurundaki şahadetleri değerlendirerek zanlının soruşturma kapsamında 3 gün tutuklu kalmasını emretti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi