Gulamkadir: “Sağlığa yatırım yapmayanlar, 14 Mart Tıp Bayramında açıklama yapmasınlar ve utansınlar!”

CTP Güzelyurt İlçe Başkanı Çağlar Gulamkadir, 2020 yılından beri atıl duran Güzelyurt Hastanesi inşaatına dikkat çekerek, “‘hastane tamamlanacak’ vaatlerine karnımız toktur” vurgusu yaptı.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Güzelyurt İlçe Başkanı Çağlar Gulamkadir sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Güzelyurt Hastanesi’nin tamamlanması için yıllardır umutla bekleyen yurttaşların tepkisini dile getirdi. Gulamkadir, geçmiş yıllarda yapılan vaatlerin ve atılan adımların yetersizliğini vurgularken, yurttaşların sağlık hizmetlerine erişiminde yaşanan sıkıntılarını ele aldı.

CTP’nin sağlık politikalarına gösterdiği hassasiyetle, Güzelyurt Hastanesi projesinin yolunda büyük adımlar atıldığı döneme vurgu yapan Gulamkadir, son dönemde yatırım yapılmamasını eleştirerek, “2020 yılından beri yatırım yapmayanlar, 14 Mart Tıp Bayramı gününde açıklama yapmasınlar ve lütfen utansınlar!” çağrısıyla tepkisini dile getirdi.

Hastanenin tamamlanması için gereken kaynağın olduğunu belirten Gulamkadir, yönetimin beceriksizliğinin yurttaşı yok ettiğine dikkat çekti. Ayrıca, Güzelyurt ve çevresindeki sağlık hizmetlerinin yetersizliğine ve doktorsuz bırakılan bölgelere de değinerek, “Sizler için insan hayatı bu kadar mı ucuzdur?” diye sordu.

Gulamkadir, “Birlikte yürüyor, kötü yönetime karşı sesimizi yükseltiyoruz!” diyerek yurttaşları 16 Mart Cumartesi saat 09.00’da Güzelyurt Terminali’nde gerçekleştirilecek eyleme katılmaya çağırdı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi