Üstel, sahte diploma ve yolsuzluk soruşmasıyla ilgili açıklama yaptı

Başbakanlıktaki Ünal Üstel, hükümet olarak ülkenin itibarını koruma ve adaletin sağlanması adına kararlılıkla hareket ettiklerini vurgulayarak hükümet ortaklarıyla birlikte bu konuda kararlı ve tutarlı bir yaklaşım sergileyeceklerini dile getirdi.

Bugün Kıbrıs

Başbakanlıktaki Ünal Üstel, KKTC’deki yüksek öğretimde yaşanan yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, bu süreçte aldıkları önlemleri ve ülkelerinin birliği adına attıkları adımları paylaşmak istediğini belirtti.

Üstel, yaşanan gelişmeleri ilk andan itibaren yakından takip ettiklerini ve konunun aydınlığa kavuşması için her türlü çabayı sarf ettiklerini ifade etti. Bu çerçevede, yüksek öğrenim kurumlarını ilgilendiren konularda Meclis bünyesinde bir komisyon kurulduğunu ve komisyonun görevine hızla başladığını duyurdu.

Ayrıca, yargıya taşınan isimlerden ve üçlü kararnamelerle atanan kişilerden, yine üçlü kararname ile görevden alınıp eski görevlerine iade edildiğini aktardı. Mahkeme sonuçlarına göre suçlu bulunanlar hakkında Kamu Hizmetleri Komisyonu aracılığıyla disiplin soruşturması açılacağını ve gerekli işlemlerin yapılacağını vurguladı.

Üstel şöyle devam etti:

“Geciken adaletin, adalet olmadığını, biliyoruz. Bu süreçte, hukuki süreçleri titizlikle takip etmekte ve sürecin hızlı bir şekilde sonuçlanması için soruşturma ve denetleme makamlarına her türlü desteği vermekteyiz.”

Hükümet ortaklarıyla iş birliği ve görüş alışverişine açık olduklarını dile getiren Üstel, devletin tüm birimlerinin en yüksek hassasiyet ve sorumlulukla hareket edeceğini vurguladı. Medya özgürlüğünü istismar edenlerin toplumun ortak iradesiyle karşılaşacağını belirten Üstel, gelecek kuşaklara hak ettikleri bir ülkeyi bırakmak için hiçbir sorumluluktan kaçınmayacaklarını söyledi.

Son günlerde yaşanan olaylarla ilgili olarak halka teşekkür eden Ünal Üstel, aldıkları destekle ülkelerinin bu zorlu süreci aşacaklarını ve daha güçlü bir şekilde ilerleyeceklerini ifade etti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi