Yeterince rant sağlandıysa artık Lefke İmar Planını geçirin! BAŞBAKAN NEYİ BEKLİYOR?

Lefke İmar Planı hazır olduğu halde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe sokulmuyor. 2022 yerel seçimlerinden önce hazırlanan ve seçim rüşveti olarak kullanılan ‘plansızlık’ Gaziveren’i yuttu. Şehir Plancıları Odası Başkası Berkay Ramiz, bölgenin geri kalanını kurtarmak için Bugün Kıbrıs aracılığıyla hükümete çağrıda bulundu.

Bugün Kıbrıs

İKİ YILDIR BEKLETİLİYOR
Belediye seçimlerinden önce hazırlanan planın mimarı olan ve kısa süre önce Şehir Plancıları Odası başkanlığına seçilen Berkay Ramiz, “Seçimler geçsin öyle yayınlarız dediler. Sonra bazı büyük firmalar o taraflardan büyük araziler aldı, projeler hazırlamaya başladı. Onların da ruhsatları alınsın, inşaatlar başlasın diye beklerler benim anladığım” dedi.

LEFKE İSKELE OLMASIN
Devletin bir noktada üstüne düşeni yaptığını ve İmar Planını hazırlayıp bu noktaya kadar getirdiğini belirten Ramiz, “Şu an devlete düşen sorumluluk belediye ile iletişim kurup, bu planı Resmi Gazetede yayınlayıp yürürlüğe sokmaktır ancak benim gördüğüm Lefke’yi de İskele’ye benzetip ona göre planı yürürlüğe koyma niyetindeler” yorumunu yaptı.

ÇOK GEÇ OLMADAN
Gaziveren’in büyüklüğünün İskele Long Beach kadar olmadığını, mevcut 5-6 yapılmış proje olduğunu belirten Ramiz, “bunların üstüne 5-6 büyük proje daha geldi mi Gaziveren’in İskele’den çok bir farkı kalacağını sanmıyorum. O saatten sonra biraz geç olacak ama en azından belki diğer bölgeler korunur” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi