Putin’den Batı’ya nükleer tehdit: Silahlar kullanmak için var

Finlandiya sınırına asker konuşlandıracaklarını açıklayan Rusya Devlet Başkanı, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine tepkisini sert ifadelerle dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı ülkelerine, Moskova’nın teknik olarak nükleer bir savaşa hazır olduğu uyarısında bulundu.

Putin, ABD’nin Ukrayna’ya asker göndermesi durumunda ülkesinin bunu bir müdahale olarak değerlendireceğini bildirdi.

Ülkesinde 15-17 Mart tarihlerinde düzenlenecek seçim öncesinde Rus basınına kapsamlı açıklamalarda bulunan 71 yaşındaki Putin, Moskova’nın nükleer savaş senaryosu konusunda “acele etmediğini” belirterek, ülkesinin Ukrayna’da nükleer silah kullanımına gerek görmediğini söyledi.

Putin, “ülkenin nükleer bir savaşa gerçekten hazır olup olmadığı?” yolundaki bir soru üzerine “Askeri ve teknik açıdan bakıldığında elbette hazırız” dedi.

FİNLANDİYA VE İSVEÇ’İN NATO’YA KATILIMI
Finlandiya sınırına asker konuşlandıracaklarını açıklayan Rusya Devlet Başkanı, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine tepkisini sert ifadelerle dile getirdi.

İki ülkenin NATO’ya katılmasını “anlamsız bir adım” olarak nitelendiren Putin, nükleer savaş tehdidini bir kez daha yineledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi