Öztoprak: “Üniversiteleri bağımsız bir kuruluş denetlemeli”

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, Kıbrıs'ın kuzeyinde yaşanan sahte diploma ve yolsuzluk krizi sebebiyle kaliteli eğitim veren üniversitelerin de zan altında kaldığını söyledi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak Kıbrıs’ın kuzeyindeki üniversite kriziyle ilgili Milliyet’e konuştu. 30 yılı aşkın süredir yükseköğretim kurumlarında görev alan, Doğu Akdeniz ve Uluslararası Final üniversitelerinde rektörlük yapan Öztoprak, “Bir yerde patlayacaktı, bu bekleniyordu. Başlıca iki sorun var. İlki üniversite sayısının gereğinden fazla olması ve ikincisi bunları denetleyecek mekanizmanın yeterli olmaması. Üniversiteleri bağımsız bir kuruluş denetlemeli” diye konuştu.

Kaliteli eğitim veren üniversitelerin de zan altında kaldığını kaydeden Öztoprak, şunları söyledi: “Dışarıdan bakılınca Kıbrıs üniversiteleri olarak biliniyor. Halbuki çok iyi, gelişmiş üniversitelerimiz de var. Bütün üniversiteler tekrar incelenmeli. Ciddi tedbirler alınmalı. Türkiye’nin de yardımlarıyla üniversitelerimizi kurtarmamız lazım. Üniversite sayısı çok olabilir ama bir kısmında yeterli eğitim verilmemekte. Standartları taşımayan üniversiteler kapatılmalı.”

Gazete, YÖK kaynaklarından aldığı bilgiye dayandırdığı haberinde, KKTC’deki süreçle ilgili YÖK’ün doğrudan bir ilişkisi bulunmadığını ancak YÖK’ün gelişmeleri yakından takip ettiğini bildirdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi