BM Temsilcisi Holguin Cuellar, Halkın Partisi’ni ziyaret etti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar, günün üçüncü görüşmesini Halkın Partisi (HP) heyeti ile yaptı.

Bugün Kıbrıs

Halkın Partisi (HP) heyeti, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar ve BM heyeti ile görüştü.

Halkın Partisi’nden yapılan açıklamaya göre, HP Genel Başkanı Kudret Özersay ve beraberindeki heyet, BM heyetinde yer alan isimlerle görüştü.

Açıklamaya göre, Halkın Partisi görüşmede, BM heyetinin Halkın Partisi’ni ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirtirken, Halkın Partisi’nin Kıbrıs’ta karşılıklı kabul edilebilir ve yaşayabilir bir çözümden yana olduğuna ve bunun için şimdiye kadar izlenen yoldan daha farklı ve yaratıcı yaklaşımlara olan ihtiyaca dikkat çekildi.

Açıklamada “Kıbrıs konusunun sadece adadaki iki toplum arasındaki bir sorun olmaktan ziyade, birçok ülkenin dâhil olduğu uluslararası bir sorun olduğu, tarafların kapsamlı çözüm müzakeresine oturabilecekleri ortak zemini bekleyerek zaman kaybedilemeyeceği ve “anı yakalama” ilkesiyle bugünden tarafların kazanımlar elde edebilecekleri işbirliği mekanizmaları üzerinde çalışılması gerektiği açıktır. Halkın Partisi (HP)’nin Kıbrıs konusunda uzun zamandır ortaya koyduğu Pragmatik İşbirliği Modeli, bugün içerisinde bulunduğumuz çıkmazdan kurtulmanın yoludur. Halkın Partisi Birleşmiş Milletler ile sürekli istişare içerisinde kalarak sorunlara aklıselim yaklaşımlarla makul çözümler bulmak için çalışmaktan yanadır” denildi.

HP heyetinde Parti Başkanı Kudret Özersay, Merkez Yürütme Organı üyeleri Ahmet Tokatlıoğlu, Çağın Çağatay Karataş ve Özgül Ezgin ile Dış Politika Danışmanı Serhat Kotak yer aldı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi