Üniversiteler skandalı milli güvenlik meselesine dönüştü

Üniversiteler ve özel eğitim kurumları aracılığıyla ülkeye getirilen insanların kim oldukları konusu güvenlik birimlerinin merceği altına alındı. Türkiye hariciyesinin de yakından takip ettiği konu ‘milli güvenlik meselesi’ne dönüştü.

Bugün Kıbrıs

PARALEL ÖĞRENCİ İŞLERİ
Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde milyonlarca dolarlık para hareketinin ortaya çıktığı sahte diploma satışı ile ilgili İran yönüne 8, 5 milyon dolarlık para akışı olduğu, Yunanistan ve Rusya ile bağlantılı para hareketlerinin de incelendiği öğrenildi. Üniversite içinde iki farklı öğrenci işleri kurarak el altından ne kadar diploma dağıtıldığı ise hala bilinmiyor.

AVCI MERCEK ALTINDA
YÖDAK Başkanı Turgay Avcı’nın üniversiteden rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alınması sonrası birçok üniversite zan altında kaldı. Yetkililerin elinde beş üniversite ile ilgili daha Avcı ile bağlantılı kirli işlerin döndüğü yönünde bilgiler olduğu öğrenildi. Soruşturmanın ilerletilmemesi için polisin ve mahkemenin baskı altına alınmaya çalıştığı belirtiliyor.

SAĞLIKLI ÇIKTI
Tutuklandığından beri geçen süreyi ‘kalp krizi riski’ nedeniyle hastanede geçiren Turgay Avcı’ya anjiyo yapıldı, damarları temiz çıktı. Aynı üniversiteden rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklu bulunan YÖDAK üyesi Mehmet Hasgüler ile birlikte Avcı’nın bugün mahkemeye çıkması bekleniyor. UBP’li eski bakan Kemal Dürüst ise dün ağır kefalet koşullarıyla serbest kaldı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi