Holguin’in yüzü gülüyor

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs konusundaki kişisel temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar dün liderlerle görüştü. "Çok güzel toplantılar" yaptıklarını ve birçok fikrin duyulduğunu söyleyen Holguin, bu haftanın kendisi için önemli olduğunu çünkü siyasi partiler, medya temsilcileri ve Ticaret Odaları ile görüşmelerde bulunacağını söyledi.

Bugün Kıbrıs

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin Kıbrıs sorunuyla ilgili kişisel temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar dün öğleden önce Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar ile görüştü. Tatar, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin Kıbrıs Cumhuriyeti’ni, bir çözüm bulana kadar adanın tek hakimi olarak gördüğünü belirten (186 numaralı kararı) bir karar aldığını anlattığını söyledi. Eşit egemenlik ve eşit uluslararası statü şartıyla müzakere masasına oturacaklarını belirten Tatar, Holguin’in 14 Mart Perşembe akşamı misafiri olacağını, baş başa bir yemekli bir görüşme yapacaklarını da açıkladı.

Holguin, Tatar ile yaptığı görüşmenin ardından dün öğleden sonra Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis ile de bir araya geldi. Hristodulidis, Holguin ile Kıbrıs sorununa ilişkin görüş alışverişinde bulunduklarını ve Holguin’in yaptığı temaslarla ilgili bilgi aldıklarını söyledi.

HOLGUIN GÖRÜŞMELERDEN MEMNUN
Holguin, görüşmelerden sonra gazetecilere yaptığı açıklamalarda, liderlerle “oldukça iyi” görüşmeler yaptığını ve ilerleyen günlerde, bir kez daha görüşeceklerini söyledi.

Önemli bir haftaya başladıklarını aktaran Holguin, Kıbrıs sorunuyla ilgili görüşlerini öğrenmek üzere siyasi partiler, sivil toplum örgütü ve ticaret odalarıyla da görüşeceğini belirtti. Ankara, Atina ve Londra’daki bir dizi temasın ve edindiği bilgilerin ardından Kıbrıs’a döndüğüne işaret eden Holguin, tüm enerjisini vererek çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi