YÖDAK’ta görev Hasan Amca’ya geçti

Sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan Turgay Avcı'nın Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu'ndaki (YÖDAK) Başkanlık görevi tüzük gereği soruşturma tamamlanana kadar Başkan Yardımcısı Hasan Amca'ya devredildi.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) soruşturması kapsamında Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı’nın tutuklanmasının üzerine, görevleri YÖDAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca’ya devredildi. YÖDAK’ın resmi web sitesinden Prof. Dr. Hasan Amca adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği üzere YÖDAK Başkanı Sn. Prof. Dr. Turgay Avcı ile ilgili hukuki bir süreç başlatılmıştır. Başlatılan bu hukuki süreç dolayısı ile YÖDAK Başkanı Sn. Prof. Dr. Turgay Avcı görevi başında bulunamayacaktır. YÖDAK Başkanının yokluğunda Değiştirilmiş şekli ile 65/2005 sayılı Yükseköğretim Yasasının 10. maddesi gereğince YÖDAK Başkan Yardımcısı olarak bu süreçte YÖDAK’a Başkanlık edeceğim. YÖDAK, mevzuatların kendisine vermiş olduğu tüm görev, yetki ve sorumluluklarını kesintisiz bir şekilde, büyük bir titizlikle yerine getirecektir. Yaşanan bu sürecin KKTC Yüksek Öğretim

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi