Biden ve Netanyahu’dan ‘ateşkes’ açıklamaları: “8 hafta içinde bitecek”

Netanyahu, Gazze'deki çatışmaların 4-8 hafta içinde biteceğini öngördü. Biden'sa en az 6 haftalık ateşkes için çabaladıklarını söyledi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden’ın kendisine dair “İsrail’e faydadan çok zarar veriyor” sözlerini reddetti.

Hafta sonu yaptığı açıklamalarda Biden, Netanyahu’nun “yaptıkları hamleler sonucunda yaşanan masum can kayıplarına daha çok dikkat etmesi gerektiğini” ve İsrail Başbakanı’nın duruşunun ülkenin çıkarlarına karşı sonuçlara sebep olduğunu ifade etti.

Netanyahu, Politico’da yayımlanan söyleşisinde Biden’a karşılık verdi. Netanyahu, “Eğer Biden, çoğunluğa karşı kendi çıkarlarım için politikalar izlediğimi ve bunun İsrail’in çıkarlarına zarar verdiğini düşünüyorsa, iki konuda da yanılıyor” dedi.

Netanyahu, söyleşide Gazze’de öldürülen 31 bin 45 insandan 13 bininin “Hamas militanı” olduğunu iddia etti. Netanyahu, bu sayıya nasıl ulaştıklarına dair bilgi vermedi.

Ayrıca Netanyahu, çatışmaların 4-8 hafta içinde biteceğini ancak iki ayı bulmayacağını söyledi.

BİDEN’DAN RAMAZAN MESAJI: 6 HAFTALIK ATEŞKES İÇİN ÇALIŞIYORUZ
İsrail’e güçlü desteği dolayısıyla eleştirilen ABD Başkanı Biden, ramazan ayı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

ABD’nin Gazze sahiline geçici liman kurmak üzere harekete geçtiğini anımsatan ABD Başkanı, Gazze’ye havadan, karadan ve denizden her türlü yardımı ulaştırmaya çalışacaklarını kaydetti.

Biden, “ABD olarak, rehinelerin serbest bırakılması anlaşmasının bir parçası olarak, acil ve en az 6 hafta sürecek bir ateşkesin sağlanması için durmaksızın çalışacağız” ifadesini kullandığı açıklamasında, iki devletli çözümün İsrail-Filistin sorunu için kalıcı tek siyasi çözüm yolu olduğunu da vurguladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi