Avcı ve Hasgüler’e 3’er gün tutukluluk verildi

Avcı ve Hasgüler'e “İrtikap“, “Görevi Yerine Getirmeme Karşılığında Para Kabul Etme“, “Kamu Görevinde Görevli Kişinin İhtimas Karşılığında Para Alması“, “Suç Gelirlerini Aklama” olarak toplam 4 suçlama getirildi.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yürütülen “yolsuzluk” soruşturması kapsamında tutuklanan YÖDAK Başkanı Turgay Avcı ve YÖDAK eski Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hasgüler‘e Lefkoşa Kaza Mahkemesi‘nde 3’er gün tutukluluk verildi, Avcı hastanede olduğu için bu duruşmada gıyabında yargılandı.

Özgür Gazete‘nin haberine göre mahkemede olguları anlatan polis, Avcı ve Hasgüler’in soruşturma kapsamında 7 Mart 2024 tarihinde alınan ifadeler doğrultusunda dün tutuklandıklarını belirtti.

Avcı’nın iddiaları reddettiğini ve ifade verirken rahatsızlandığı için hastaneye kaldırıldığını belirtti. Avcı’nın doktoru da Mahkemede yeminli şahadet verdi; Avcı’nın yüksek tansiyona bağlı kalp krizi geçirme riski bulunduğunu ve pazartesi günü anjiyo olabileceğini belirtti.

KSTBU’nun Tıp Fakültesi‘nin ivedi şekilde açılması için Avcı’nın 5 bin dolar + 5 bin dolar olarak toplamda 10 bin dolar rüşvet aldığının tespit edildiğini, Hasgüler’in ise 4 bin dolar rüşvet aldığının tespit edildiğini belirten polis, üniversite kasasından nakit ödenen paraların ödeme fişlerinin üzerinde “YÖDAK Başkanı Avcı Tıp Fakültesi” ve “Has-Gü Tıp Fakültesi” notlarının bulunduğunu kaydetti.

“BİR GÜNDE TIP FAKÜLTESİ İZNİ VERDİLER”
13 Mart‘ta yapılan Tıp Fakültesi açılması başvurusunun bir günde yani 14 Mart’ta onaylandığının tespit edildiğini aktaran polis bu paraları Avcı ve Hasgüler’e bizzat götüren kişinin ifadesinin de alındığını anlattı.

Alınması gereken 7 ifade olduğunu söyleyen polis, Avcı ve Hasgüler’in telefonlarının emare olarak alındığını ancak hala aranan emareler olduğunu aktaran polis, alınmış paraların da olabileceğinin düşünüldüğünü kaydetti.

Hasgüler ve Avcı’ya; “İrtikap“, “Görevi Yerine Getirmeme Karşılığında Para Kabul Etme“, “Kamu Görevinde Görevli Kişinin İhtimas Karşılığında Para Alması“, “Suç Gelirlerini Aklama” olarak toplam 4 suçlama getirildi.

Hasgüler’in avukatı tutukluluğa itiraz ederek, tüm suçlamaları da reddetti. Avcı’nın avukatı ise tutukluluk talebine itiraz etmedi.

Mahkeme Avcı ve Hasgüler’in 3’er gün tutuklu kalmasına emretti.

Görsel: Arşiv

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi