KOYUN POSTUNA BÜRÜNMÜŞ KURT

Kıbrıs’tan Gazze’ye insani yardım koridoru oluşturulması için Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in bugün adaya gelmesi beklenirken, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın, İslam İşbirliği Teşkilatı'nda yaptığı konuşma dikkat çekti.

Bugün Kıbrıs

FİDAN ŞÖYLE KONUŞTU:
“Koyun postuna bürünmüş kurtlara dikkat etmemiz gerekir. Bugün Gazze’nin tam karşısında Akdeniz’in ortasında bir Ada, İsrail için silah ve mühimmat lojistik üssü haline geldi. Bu Ada, hala Gazzeliler için insani merkez adı altında bu amaca hizmet ediyor. Böyle ülkelere de dikkat etmemiz gerekiyor.”

AB VE ABD ÇALIŞIYOR
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in ise bugün geç saatlerde adaya gelmesi bekleniyor. Gazze’ye Kıbrıs’tan deniz yoluyla insani koridor konusunu görüşmek için yarın toplantılar yapacak olan Leyen’in yanı sıra ABD’den de uzmanların aynı konu için Kıbrıs’ta olduğu öğrenildi.

İSRAİL KARAR VERECEK
İsrail basını konu ile ilgili kararların İsrail kabinesi tarafından verileceğini belirtirken, güney basınının yazdığına göre Birleşik Arap Emirlikleri öncülüğünde gemiler insani yardımları Kıbrıs’tan taşıyacak ve burada özel bir İsrail güvenlik ekibi Gazze kıyılarına gidecek kargoyu kontrol edecek.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi