“Shakespeare’in Şen Kadınları” 9 Mart’ta Arabahmet’te perde açıyor

Baraka Tiyatro Ekibi’nin yeni oyunu “Shakespeare’in Şen Kadınları” 9 Mart Cumartesi akşamı saat 20.00’da Arabahmet Kültür Evi’nde seyircisiyle buluşacak.

Bugün Kıbrıs

Baraka Tiyatro Ekibi yeni oyunuyla seyirci karşısına çıkıyor. Nazen Şansal’ın yazdığı ve kolaylaştırıcılığını yaptığı oyunda, Feray Karahüseyin Ergin, Merin Olgun, Muhammed Said Alpsoy, Serap Kızıl ve Şifa Alçıcıoğlu rol alıyor. Oyunun özgün müziklerini ise Sol Anahtarı müzik topluluğu ile müzisyen Ahmet Güvenler hazırladı.

İLK OYUNUN GELİRİ SIĞINMA EVİNE BAĞIŞLANACAK
Kadına yönelik şiddetle yıllardır her platformda mücadele eden ve her bölgeye bir sığınma evi talebini yükselten Baraka Kültür Merkezi, ilk oyun gelirini, ülkemizdeki tek sığınma evi olan Lefkoşa Belediyesi’ne ait sığınma evine bağışlayacak.

“MOR” KOMEDİ
William Shakespeare’in Romeo ve Juliet, Venedik Taciri, Macbeth, Hırçın Kız oyunlarındaki kadın karakterlerin ve çeşitli oyunlarındaki soytarı tiplemesinin bir araya geldiği oyun, ataerkiyi sorgulamasının yanı sıra günümüz emek dünyasının sorunlarını da işliyor ve kara komediye bir gönderme olarak “mor” komedi olarak tanımlanıyor.

YAŞ SINIRI 12+
“Shakespeare’in Şen Kadınları” 9 Mart’tan itibaren, yalnızca Mart ayında salı ve Cumartesi akşamları saat 20.00’de Arabahmet Kültür Evi’nde perde açacak. 12 yaş üzeri yetişkinlere yönelik olduğu belirtilen oyunun dayanışma biletleri ise Khora Kitapevi’nden ve oyun günleri kapıdan alınabilecek.

DEVLET TİYATROLARI VE KÜLTÜR DAİRESİ’NE TEŞEKKÜR
Baraka’dan yapılan açıklamada, kostüm desteği için Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’na, maddi katkıları için Kültür Dairesi’ne teşekkür edildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi