Meserya Belediye Başkanı Ahmet Latif: “Sürdürülebilir ve yenilikçi çalışmalarımız eşit ve tarafsız hizmet anlayışıyla devam ediyor”

Mesarya Belediye Başkanı Ahmet Latif, bugün yaptığı basın toplantısında, belediyenin faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Temizlikten altyapıya, sosyal hizmetlerden ulaşılabilirlik çalışmalarına kadar yapılan çalışmaları aktaran Başkan Latif, hedeflerinin bölgeyi daha ileriye taşımak olduğunu belirtti.

Bugün Kıbrıs

Mesarya Belediye Başkanı Ahmet Latif bugün yaptığı basın toplantısında, belediyenin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Latif, 25 Aralık 2022’de yapılan yerel seçimlerde halkın desteğiyle Mesarya Belediye Başkanlığı görevine getirildiğini ve belediye başkanlığı görevinde üçüncü dönemi olduğunu söyledi.

Başkan Latif, 15/2022 sayılı Belediyeleri Birleştirme Yasası ile Mesarya bölgesinde bulunan dört belediyenin (Akdoğan, Vadili, Paşaköy, İnönü) birleştirilerek Mesarya Belediyesi’nin oluşturulduğunu ve bu yeni yapılanma ile 9 köye hizmet vermeye başlandığını aktardı. Bu birleşme sürecinin altyapı hazırlığı yapılmadan gerçekleşmesinin çeşitli zorlukları beraberinde getirdiğini belirtirken, deneyimleriyle bu sorunları hızlı ve etkin bir şekilde çözdüklerini vurguladı.

Mesarya’nın daha iyi bir geleceğe taşınması için sürdürülebilir ve yenilikçi çalışmaları eşitlik ve tarafsızlık anlayışıyla devam ettirdiklerini dile getiren Latif, halka hizmet etme ve sorunları çözme amacıyla seçilmiş muhtarlar ve azalar ile birlikte bölge sorunlarını görüşmek ve çözüm bulmak için toplantılar düzenlemeye devam ettiklerini de ifade etti.

TEMİZLİK VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI
Belediyenin temizlik ve bakım çalışmalarıyla bilgiler aktaran Latif, bölgedeki çeşitli sorunların seçimlerden önce tespit edildiğini ve bu sorunların kısa sürede çözüme kavuşturulduğunu belirtti. Bu kapsamda, bölgedeki tüm mezarlıklarda genel bakım, onarım ve temizlik çalışmalarının yapıldığını dile getirdi. Ayrıca, halk sağlığını tehdit eden haşarelere karşı ilaçlama çalışmalarının da devam ettiğini ifade etti. Okullar, kamu binaları ve piknik alanlarında çam kese böceği için yapılan ilaçlama faaliyetlerine de değindi.

Bölgede bulunan Akdoğan Dr. Fazıl Küçük İlkokulu ve Anaokulu, Vadili – İnönü İlkokulu, Paşaköy Eşref Bitlis İlkokulu, Dörtyol ilkokulu ve Polatpaşa Lisesi yöneticileriyle yapılan toplantılar sonrası, okullarda eğitim öğretim yılı açılmadan önce köklü temizlik, tadilat ve bakım-onarım çalışmalarının gerçekleştirildiğini aktaran Latif, bu konuda yapılan yatırımların devam edeceğini belirtti.

Mesarya Belediyesi’nin altyapı, kaldırım drenajı, ova yolları ve yol tamiri gibi çalışmalarının da sürdüğünü vurgulayan Latif, “Dörtyol’a 600 m2, Turunçlu’ya 860 m2 Vadili’ye 300 m2 Aslanköy’e 535 m2 kaldırım çalışması yapıldı” dedi. Latif, Karayolları Dairesi ile işbirliği yaparak Lefkoşa-Mağusa çift şeritli anayolda refüj ve yol kenarlarının temizliği sağlandığını, kavşaklardaki aydınlatma sorunlarının giderildiğini ve sokak lambalarının yanmayan mahallelerdeki sıkıntıların çözüldüğünü ifade etti.

17 BİN METREDEN FAZLA OVA YOLU ISLAH EDİLDİ
Meseray Belediye Başkanı Latif, Dörtyol Ağıllar yolu, İnönü-Dörtyol ova yolu ve İnönü-Turunçlu ova yolu gibi toplamda 17 bin 20 metrelik ova yolunun dolgu yapılarak ıslah edildiğini belirtti. Ayrıca, Paşaköy-Vadili Anayolu, Vadili-Akdoğan Anayolu, Akdoğan-Türkmenköy Anayolu, Vadili-İnönü Anayolu, İnönü Lefkoşa/Mağusa Anayolu ve Turunçlu-Lefkoşa/Mağusa Anayolu gibi tehlike arz eden banketlere dolgu yapıldığını ve sürücülerin can ve mal güvenliğini sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. Beyarmudu Kavşağı-Dörtyol Anayolu’nda da çalışmaların başlayacağını belirtti ve bu çalışmaların Karayolları Dairesi ile iş birliği içinde sürdürüldüğünü vurguladı.

Kış aylarında yaşanabilecek su baskınlarının önüne geçmek için dere yatakları, drenajlar ve köprü altlarının temizlendiğini ve bu konudaki projelerin devam ettiğini dile getiren Latif, Vadili’de uzun yıllardır yaşanan sel baskınlarına karşı T.C. Karayolları Dairesi ile ortak bir çözüm bulma çalışması yaptıklarını ve Vadili’de köprü yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini aktardı. Akdoğan-Vadili girişindeki köprünün geçiş yerlerine betonarme istinad duvarı yapıldığını açıklayan Latif, çocuk oyun parkları ve düğün salonlarının bakım onarımlarını yaparak yenilediklerini ve belirli alanlara güvenlik kameraları yerleştirdiklerini belirtti.

SOSYAL BELEDİYECİLİK…
Belediyenin araç filosuna 11 adet yeni araç eklenerek hızlı ve kaliteli hizmet vermeyi hedeflediklerini belirten Latif, bu araçların içinde 3 salon araç, 1 ekskavatör, 1 çekici, 1 rampalı yükleyici, 1 damperli kasa, 1 orta boy silindir, 1 çift kabin arkası açık van, 1 panel van ve 1 traktör bulunduğunu kaydetti. Latif ayrıca, belediyeye ait tüm araçlara takip sistemi kurulduğunu açıkladı.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla, 65 yaş ve üzerindeki 1440 üyeye evlerinde sağlık hizmeti sunulduğunu ve evden çıkamayan vatandaşlar için kuaför ve berber hizmeti sağlandığını ifade etti. Ayrıca, yeni doğum yapmış aileleri ziyaret ederek bebek paketleri dağıttıklarını dile getirdi.

PERSONELİN GERİYE DÖNÜK EKSİK YATIRIMLARI TAMAMLANDI
“Vergi Dairesi, Sosyal Sigortalar Dairesi ve İhtiyat Sandığı Dairesi’ne yapılan toplam 3 milyon 859 bin 120 TL ödeme ile personellerimizin tüm geriye dönük eksik yatırımları tamamlanarak güncel duruma getirilmiştir” diyen Latif, seçim öncesinde vaat ettikleri gibi yedi yerleşim yerine kiosk cihazları kurarak halkın 7/24 kontür yükleme, elektrik ve telefon faturalarını daha modern ve kolay bir şekilde ödeyebileceğini vurguladı.

Yurttaşların belediyeye daha kolay ve hızlı ulaşmalarını sağlamak amacıyla Alo 1826 şikayet ve istek hattını oluşturduklarını belirten Başkan Latif, 2024 yılında da bölgelerini her yönden daha ileriye götürmek için çalışmalarına devam edeceklerini ve halkın mutluluğuna olumlu katkı sağlayacak yeni projeler üretmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi