Karma evlilik mağdurlarının vatandaşlık sorunu BM gündemine taşındı

İnsan Hakları Platformu Koordinatörleri, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi tarafından düzenlenen 46. Evrensel Periyodik İnceleme – Ön Oturumunda, Kıbrıs'ın insan hakları alanındaki gelişmeleri ve önerileri sunarak LGBTİ+ hakları, demokratik haklar ve insan ticaretiyle mücadele konularına dikkat çektiler

Bugün Kıbrıs

İnsan Hakları Platformu Koordinatörleri, 13 – 16 Şubat tarihlerinde Cenevre’de düzenlenen Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi tarafından düzenlenen 46. Evrensel Periyodik İnceleme – Ön Oturumu’na katılarak Kıbrıs’ın insan hakları performansını değerlendirdi ve önerilerde bulundu. Bu yılki oturumda Kıbrıs Cumhuriyeti’nin insan hakları alanındaki gelişmeleri ve önerileri ‘Demokratik Haklar, LGBTİ+ Hakları, İnsan Ticaretiyle Mücadele ve Mülteci Hakları’ kapsamında ele aldılar.

İnsan Hakları Platformu Koordinatörleri, sunumlarında çeşitli konuları gündeme getirdiler. LGBTİ+ Hakları Program Koordinatörü Erman Dolmacı, LGBTİ+ hak ihlallerini vurgulayarak bu hakların herkese eşit ve erişilebilir şekilde verilmesi gerektiğini belirtti. Demokratik Haklar Program Koordinatörü Didem Eroğlu, Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs Cumhuriyeti’ndeki haklarını ele alarak barış süreci, toplumun endişelerinin giderilmesi ve ayrımcılıkla mücadele konularına dikkat çekti. İnsan Ticaretiyle Mücadele ve Mülteci Hakları Program Koordinatörü Fezile Osum ise insan ticareti mağdurlarının tespiti, işbirliği eksiklikleri ve sığınmacı ile mültecilerin haklarına erişimdeki sıkıntıları ele aldı.

İnsan Hakları Platformu, Kıbrıs’ın insan hakları alanındaki gelişmelerini yakından takip ederek iyileştirme süreçlerine katkıda bulunmayı sürdüreceklerini vurguladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi