TÜRKİYE SESSİZ VE DERİNDEN

BM diplomatı Maria Angela Holguin Cuellar beklendiği gibi Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile henüz görüşmedi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile yapılan görüşme hakkında ise hiçbir detay verilmedi.

Bugün Kıbrıs

1 FOTOĞRAF, 1 CÜMLE
BM Genel Sekreterin Kıbrıs Özel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile dün bir araya geldi. Başkent Ankara’da basına kapalı yapılan toplantıya ilişkin başka bilgi paylaşılmadı. Holguin’in Erdoğan ile de görüşme yapması bekleniyordu. Basına açıklanan herhangi bir görüşme olmazken, Yunan basını hala görüşme ihtimalleri olduğunu yazdı.

TC’DEN AÇIKLAMA YOK
TEPAV’ın davetlisi olarak Ankara’da bulunan Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, toplantı öncesi Bakan Fidan ile görüştü. TC Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada görüşmenin ayrıntılarına yer verilmezken, “Bakanımız Hakan Fidan, Ankara’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile görüştü” ifadesine yer verildi.

KKTC’DEN AÇIKLAMA
KKTC Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise “Ankara’daki resmi temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, mevkidaşı Hakan Fidan ile Kıbrıs konusu ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri değerlendirdi; iki devletli yeni vizyonun tek çözüm yolu olduğu teyit edildi” ifadeleri kullanıldı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi