Dipkarpaz’daki Rum okulunun sorunları AP’ye taşınıyor

Güneyin Eğitim ve Kültür Bakanı Athena Michaelidou Michaelidou, Dipkarpaz'da eğitim gören çocukların da diğer çocuklar gibi eşit muamele görmeleri, kitaplarına ve öğretmenlerine erişebilmeleri gibi taleplerini Avrupa Parlamentosu'na (AP) ileteceklerini kaydetti.

Dipkarpaz okulunun sorunlarının önümüzdeki hafta Avrupa Parlamentosu (AP) Eğitim Komitesi’nin gündemine getirileceği bildirildi.

Kıbrıs Rum Temsilciler Meclisi Eğitim ve Kültür Komitesi toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Eğitim ve Kültür Bakanı Athena Michaelidou Michaelidou, Dipkarpaz (Rizokarpaso) okulu sorununu, okulun yönetiminde, her seferinde eğitim malzemelerinin gönderilmesinde ve kontrolünde ve öğretmenlerin karşı karşıya kaldığı zorlukları anlatmak üzere Avrupa Parlamentosu’na (AP) davet edildiğini açıkladı.

“KIBRIS SORUNUNA İLK KEZ EĞİTİM AÇISINDAN ÖNEM VERİLECEK”
Kıbrıslı milletvekillerinin ve özellikle de Milletvekili Loukas Fourlas’ın çabaları sonucunda bunun çok olumlu bir sonuç olduğuna dikkat çeken Michaelidou, Kıbrıs sorununa ilk kez sadece eğitim açısından önem verileceğini belirtti.

“DİPKARPAZ’DAKİ ÇOCUKLAR DİĞERLERİ GİBİ EŞİT MUAMELE GÖRMELİ”
Dipkarpaz’daki çocuklar ve öğretmenleri için Avrupa Parlamentosu Eğitim Komitesinden özel bir şey talep edip etmeyeceği sorusuna yanıt veren Athena Michaelidou, onların da diğer çocuklar gibi hakları olan eşit muamele görmelerini, bunun uygulamaya geçmesini, kitaplarına ve öğretmenlerine erişebilmelerinin, derslerine kesintisiz devam edebilmelerinin, öğrenci ve öğretmenlerin rahatlarının sağlanmasını, şu an kendisine izin verilmeyen Okul Müfettişinin okulu ziyaret edebilmesinin sağlanmasını talep edeceklerini söyledi.

Milletvekillerinin Dipkarpaz’ı ziyaret edip etmeyecekleri sorusunu da yanıtlayan Bakan, söylemeleri istendiğinde, Kıbrıslı milletvekillerinin yardımıyla bunu yapabileceklerini zaten duyurduklarını kaydetti.

KHA

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi