OLUMLU HAVA SÜRÜYOR

Kıbrıs ziyaretinden sonra Yunanistan’a giden Birleşmiş Milletler (BM) temsilcisi yarın Türkiye’de olacak: Ülkesindeki çatışmaları sonlandıran müzakere heyetlerinde yer alan Kolombiyalı diplomat Maria Angela Holguin Cuellar’ın yarattığı olumlu hava sürüyor. Jeopolitik gelişmeler ve Kıbrıs sorununda yaşanan hareketlilik yeni bir sürecin başlayacağı yönündeki beklentileri yükseltiyor.

Bugün Kıbrıs

YUNANİSTAN’DAN GÜÇLÜ DESTEK
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs özel elçisi Holguin bölünmüş adayı ziyaretinin ardından dün Yunanistan’a giderek Başbakan Kyriakos Mitsotakis ve Dışişleri Bakanı Georgios Gerapetritis ile görüştü. Yunan yetkililer Kıbrıs ile ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarının oluşturduğu çerçeveye dayalı olarak Kıbrıs müzakerelerini yeniden başlatma çabalarına güçlü destek verdiklerini ifade etti.

ANKARA’DA ÖNEMLİ TOPLANTI
Kolombiya’da sekiz yıl dışişleri bakanı olarak görev yapan ve orada onlarca yıldır süren çatışmaların sona ermesine yönelik müzakerelerde etkili olan Holguin, Atina’nın ardından yarın (8 Şubat) Ankara’ya gidecek. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmesi beklenen Holguin, Türkiye temaslarının ardından Londra’ya ve Brüksel’e gidecek, 6 Mart’ta ise yeniden Kıbrıs’ta olacak.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi