Tıp-İş sağlık merkezlerinin acil durum ve afetlere karşı hazırlıklı ve dayanıklı hale getirilmesi için hükümeti göreve çağırdı

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Yönetim Kurulu, Türkiye'deki depremin ardından geçen bir yıl içinde, hastanelerde depreme dayanıklılık için gerekli tadilat ve tamiratların yapılmadığı, acil durum planlarının oluşturulmadığı ve tatbikatların gerçekleştirilmediği vurgulandı.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Yönetim Kurulu, 6 Şubat 2023’te Türkiye’de yaşanan depremin üzerinden bir yıl geçmesi dolayısıyla yaptığı açıklamada, ülkede ve bölgede deprem riskinin devam ettiği ve sağlık merkezlerinin depreme dayanıklı hale getirilmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

Yönetim Kurulu, bir yılın ardından hastanelerde önemli bir deprem hazırlığı ve acil durum planı oluşturulmadığını, tatbikatların yapılmadığını ve hastanelerde gözle görülür bir tadilat-tamirat veya yenileme çalışması gerçekleştirilmediğini belirtti. Ayrıca, daha önceki bir yangın olayında hastaların sağlık çalışanlarının çabalarıyla kurtarılabildiğine anımsatıldı.

Sağlık merkezlerinin olası acil durum ve afetlere karşı hazırlıklı ve dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan sendika açıklamasında da şu ifadelere yer verdi:

“Hükümeti acilen harekete geçmeye, güvenli sağlık merkezleri oluşturulması için gerekli tüm çalışmaları ivedilikle tamamlamaya davet ediyoruz. Hastane afet ve acil durum planlarının oluşturularak derhal hayata geçirilmesi ve olası acil durum ve afetlerin bu planlar çerçevesinde profesyonelce yönetilmesi şarttır. Konunun takipçisi olacağımız bilinmelidir.

Bu vesile ile 6 Şubat 2023 depreminde hayatını kaybeden tüm insanların, hepimizi derinden yaralayan Şampiyon Meleklerimizin anıları önünde saygıyla eğiliriz. Şampiyon Meleklerimiz için başlatılan adalet arayışı ve mücadelesine verdiğimiz desteği ise bir kez daha bildirmek isteriz.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi