“Türkler F-16’ları istiyorsa Kıbrıs’tan çıksın”

Eski Pentagon yetkilisi, American Enterprise Enstitüsü Araştırmacısı Michael Rubin, Yunan gazetesi Ekathimerini'de “Yunanistan ve Kıbrıs, Türkiye'nin F-16'larını işgalin sona ermesine bağlamalı” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Bugün Kıbrıs

YUNANİSTAN’IN ELİNDEKİ KOZ
Rubin, Yunanistan’ın ABD’ye ‘F-16 satışı için Türk kuvvetleri Kıbrıs’tan çekilmeli’ talebinde bulunması gerektiğini söyledi. Rubin, Yunanistan ve Rum tarafının elinde koz olduğunu, Yunanistan’ın Dedeağaç’taki Amerikan varlığıyla Türkiye ile stratejik açıdan eşit konuma geldiğini savundu.

KIBRIS STRATEJİK VARLIK
“Kıbrıs, insani operasyonlar ve Doğu Akdeniz’in güvenliği açısından stratejik bir varlık haline geldi” diyen Rubin, bu nedenle Yunan hükümeti ve Rum tarafının yüksek sesle ABD Kongresi’ne Türkiye’ye F-16 satışıyla ilgili yasa çıkarma talebinde bulunmasını istedi.

250 BİN TÜRKÜ GERİ GÖNDERDİĞİNDE
Rubin, ABD’den, ‘Türkiye adaya 40 savaş uçağı ve 40 bin işgal askeri konuşlandırmak istiyor. Neden askerlerini geri çekerken 20 adet F-16 alabileceğini ve adaya yerleşmiş olan 250 bin Türk’ü geri gönderdiğinde diğer 20 adet F-16’yı alabileceğine dair bir yasa çıkarmıyorsunuz?’ talebinde bulunabileceğini belirtti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi