Hristodulidis, Holguin ile yarın yeni bir toplantı yapacak

Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin kişisel temsilcisinin Kiryakos Miçotakis ile önümüzdeki Salı günü Atina'da buluşacak olmasını memnuniyetle karşıladı ve Holguin’in Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesi umudunu dile getirdi.

Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs sorunundaki kişisel temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar ile yarın öğle saatlerinde Lefkoşa’da yeni bir toplantı yapacak.

RİK’in haberine göre Hristodulidis, Brüksel’deki olağanüstü Avrupa Konseyi öncesinde yaptığı açıklamalarda, Holguin ile iki gün önce yaptığı görüşme hakkında Yunanistan Başbakanı’nı bilgilendirdiğini belirtti. Aynı zamanda Kiryakos Miçotakis’in Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin kişisel temsilcisi ile önümüzdeki Salı günü Atina’da buluşacak olmasını memnuniyetle karşıladı ve Holguin’in Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesi umudunu dile getirdi.

Hristodulidis, Crans Montana’da kesintiye uğrayan müzakerelerin yeniden başlatılması ve doğru koşulların yaratılması için mümkün olan her şeyi yapacağını yeniden dile getirdi. Kıbrıslı Rum lider, “Kıbrıs sorununun mutabakata varılan çerçeve temelinde çözüme ulaştırılması için değerlendirilmesi gereken müzakere sürecine ilişkin önemli bir müktesebat vardır” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi