Güneydeki 405 eğitim kurumuna 6,6 milyon Euro değerinde güneş paneli kuruldu

Kıbrıs Elektrik Kurumu (AİK) Yönetim Kurulu Başkanı Despina Panayiotou Theodosiou yaptığı açıklamada, kurulan panellerle toplam enerji tüketiminin yüzde 30 oranında azaltıldığını kaydetti.

Kıbrıs’ın güneyinde 405 eğitim kurumunda toplamda 6,6 milyon avroluk bir bütçe ile fotovoltaik (güneş paneli) sistemleri kuruldu. Bu şekilde kayda değer bir enerji tasarrufuna gidilmiş oldu. Toplam enerji tüketimi yüzde 30 oranında azaltıldı.

İlgili açıklama, Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanı Dr. Athena Michaelidou ve Kıbrıs Elektrik Kurumu (AİK) Yönetim Kurulu Başkanı Despina Panayiotou Theodosiou tarafından Devlet Okullarına Fotovoltaik Sistemler kurulması projesinin tamamlanması vesilesiyle Lefkoşa’da düzenlenen basın toplantısında yapıldı.

Theodosiou, AİK’in bilgi birikimi ve deneyimi ile Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içinde Kıbrıs’taki neredeyse tüm okullara fotovoltaik sistemler kurulduğunu söyledi. Projenin toplam gücü 4,9 MW olan PV sistemlerinin kurulumunu, yaklaşık 84 bin metrekarelik ısı yalıtımını ve PV sistemlerinin kurulduğu yüzeylerin su yalıtımını içerdiğini belirtti.

KHA

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi