Basın-Sen: Sosyal medya aracılığı ile düşüncelerini ifade eden insanlarımızı etik değerlere uymaya davet ediyoruz

Basın Emekçileri Sendikası (BASIN-SEN) yaptığı yazılı açıklamada, gerçekten mesleği yapan basın emekçileri ile hobi veya popülizm amacı güdenler arasında ayrım yapılması gerektiğini belirterek, toplumdan bu konuda duyarlılık beklediklerini ifade etti.

Bugün Kıbrıs

Basın Emekçileri Sendikası (BASIN-SEN), son dönemlerde yurttaşların kişisel hak ve özgürlüklerinin, sosyal medya aracılığı ile ihlal edildiği yönündeki artan şikayetlere karşı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, özellikle meslek örgütüne üye olmayan, kendi özgür iradesi ile yayın yapan bireylerin bu ihlalleri süreklilik haline getirmesinin, gazetecilik mesleğini olumsuz etkilediği vurgulandı.

Sendika, her bir bireyin gazeteci olup olmadığını belirlemenin zorluğuna dikkat çektiği açıklamasında, sosyal medya aracılığı ile düşüncelerini ifade edenleri etik değerlere uymaya davet etti. Aynı zamanda, gerçekten mesleği yapan basın emekçileri ile hobi veya popülizm amacı güdenler arasında ayrım yapılması gerektiğini belirterek, toplumdan bu konuda duyarlılık beklediklerini ifade etti.

BASIN-SEN, açıklamanın sonunda, basın emekçileri olarak doğru haber yapma ve toplumu gerçek bilgilerle donatma çabalarının devam edeceğini belirtti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi