NİYAZİ HOCAYA ‘KİMLİKSİZLER’ LİNÇİ

Avrupa Parlamentosu Dilekçe Komitesinde, Kıbrıslı Türklerin karma evliliklerden dolayı yaşadığı mağduriyetle ilgili konuşma yapan AKEL’in AP üyesi Niyazi Kızılyürek, güneydeki milliyetçilerin hedefinde...

Bugün Kıbrıs

AYAR VERME ÇABASI
Kathimerini’de çıkan haberde Kızılyürek, komitedeki konuşmasında Türkiye’ye “sömürgeci” ve “işgalci” demediği için eleştirildi. AKEL’in çizgisinin hangisi olduğunun sorulduğu yazıda Kızılyürek’e çeki düzen verilmesi gerektiği vurgulandı. Kızılyürek’in karma evliliklerden doğan çocukların haklarını hiçbir savaşın silemeyeceğini belirterek Kıbrıs Cumhuriyeti’nin uluslararası hukuku ihlal ettiğini söylemesi eleştirildi.

AKEL’E DE GÖZDAĞI
Haberde, “Yani Sayın Kızılyürek’e göre, ne Türkiye’nin Kıbrıs’ı işgali, ne de işgali sömürgeleştirmesi ve demografik değişimi bu hakları silmeye muktedirdir ve kendisinin de söylediği gibi sorun çözülmeden derhal vatandaşlık verilmesine yol açılmalıdır. AKEL’in durumu aydınlatma yükümlülüğü vardır. Bu açık operasyona sessiz kalırsa, o zaman sürüklenmeden de sorumlu olacaktır” ifadeleri kullanıldı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi