Liderler turu: Cuellar-Hristodulidis görüşmesi başladı

Kolombiyalı diplomat Cuellar, Hristodulidis ile görüşüyor...

Bugün Kıbrıs

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin kişisel temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar, bu sabah saat 09.00’da Kıbrıslı Rum lider Hristodulidis ile ilk görüşmesini yapmak üzere Başkanlık Sarayına ulaştı. İkili ve heyetleri 09.30’da basına kapalı görüşmeye geçti. Toplantı halen sürüyor. Cuellar’ın saat 11.30’da Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar ile görüşmesi bekleniyor.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin kişisel elçisi Maria Angela Holguin Cuellar, kendisinin Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik müzakere sürecine ivme kazandırmak için her türlü çabayı göstereceğine dair güvence verdi.

RİK’in haberine göre Hristodulides ile görüşmesinin tamamlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Cuellar, ortak bir zemin bulmak amacıyla Antonio Guterres’in Kıbrıs meselesindeki kişisel elçisi olarak atanmasının ardından bugünün Kıbrıs’taki temaslarının ilk günü olduğunu söyledi. Yıllardır çatışmaların yaşandığı bir ülkeden geldiğini ve barış anlaşmasını sağlayan ekibin bir parçası olduğunu da ifade ederek müzakere sürecinin yeniden başlaması için heyecanını dile getirdi.

Cuellar, Kıbrıs’ta iyi bir çözüme ulaşmak için işbirliği yapacağına ve elinden geleni yapacağına dair güvence verdi.

Onlarca yıldır gösterilen çabalardan son derece memnun olduğunu ve sürece yeni bir ivme kazandırmaya çalışacağını da belirtti. Cuellar, son olarak “Ne kadar az söylerse o kadar çok çalışabileceğini” belirtti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi