Kıbrıslı Türkler Cuellar’ı Ledra Palace kapısında pankartlarla karşıladı

Kıbrıslı Türkler, BM Genel Sekreteri Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar'ı Ledra Palace kapısında coşkulu bir karşılama ile ağırladı. Barış Derneği üyeleri, CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy ve diğer katılımcılar, Cuellar'ın kuzeye geçişi sırasında, federal çözüme olan bağlılıklarını pankartlar ve mesajlarla gösterdi.

Bugün Kıbrıs
Fotoğraflar: Sonay Demirpençe

Kıbrıslı Türkler, BM Genel Sekreteri Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar’ı Ledra Palace kapısında pankartlarla karşıladı. Barış Derneği üyeleri, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, partili milletvekilleri ve Gençlik Örgütü üyeleri, Cuellar’ın kuzeye geçişini bekleyerek, federal çözüme olan bağlılıklarını gösterdi.

Ledra Palace’ta gerçekleşen karşılamada federal çözüm yanlısı Kıbrıslı Türkler, “Gençler barış istiyor” ve “Adayı değil, ekmeğimizi bölelim” yazılı pankartlar ve mesajlarla çözüme olan desteğini vurguladı. Cuellar’ın Kıbrıs’taki barış sürecine katkı sağlaması ve çözüm için çabalarını desteklemek amacıyla düzenlenen etkinlikte barış umutları yeniden canlandı.

Barış Derneği üyeleri ve diğer katılımcılar, sürdürülen barış sürecine dikkat çekerek, Kıbrıs’ta kalıcı bir federal çözümün önemine vurgu yaptı. Etkinlikte, Kıbrıs Türk Toplumu’nun birlik ve beraberlik içinde çözüm sürecini destekleme mesajları verildi.

Cuellar’ın kuzeye geçişini bekleyen katılımcılar, çözüm sürecinde taraflar arasında diyalog ve işbirliğinin artırılmasına yönelik umutlarını dile getirirken, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri arasında dayanışma ve birlik mesajları ön plana çıktı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi