Cuéllar: “Tüm toplumun sesine kulak vereceğim”

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin (BMGS) Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Ángela Holguín Cuéllar basına yaptığı açıklamada, liderlerin ortak zemin arayışında onlara katkı sağlamak için çalışacaklarını söyledi.

Bugün Kıbrıs

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin (BMGS) Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Ángela Holguín Cuéllar, Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar ile görüşmesinin ardından basına açıklama yaptı. Cuéllar, tüm toplumun sesine ve ihtiyaçlarına kulak vereceğini vurguladığı konuşmasında, “Geçmişte gösterilen gayretlerin farkındayız, fakat şimdi geleceği düşünmek zorundayız” dedi.

María Ángela Holguín Cuéllar’ın açıklaması şöyle:

“BM Genel Sekreteri beni kişisel temsilcisi olarak atadıktan sonra adaya yaptığım ilk ziyaret. Görüşmelerin başlaması adına ortak zeminin yaratılması için elimden gelenin en iyisi yapmaya çalışacağım.

Burada sivil toplum örgütlerini, ihtiyaçlarını, insanların gerçekten ne istediğini dinleyeceğim. Kolombiya’da benim de dahil olduğum barış sürecinden öğrendiğim en önemli şey sadece lidere değil tüm toplumun sesine kulak vermek oldu.

Liderlerin ortak zemin arayışında onlara yardımcı olacağız. Biz burada onların işini kolaylaştıracağız ve bunu yapmaktan çok memnunum.
Geçmişte gösterilen gayretlerin farkındayız, fakat şimdi geleceği düşünmek zorundayız.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi