Avrupa Parlamentosu seçimlerinde oy kullanacak Kıbrıs Türkler için kayıtlar başladı

Kıbrıslı Türklerin 2024 Avrupa Parlamentosu Seçimlerinde oy kullanmak için Özel Seçmen Listesine otomatik olarak kaydoldukları belirtildi.

Bugün Kıbrıs

Kuzeyde ikamet eden ve Avrupa Parlamentosu seçimlerinin yapılacağı 9 Haziran 2024 tarihine kadar 18 yaşını dolduran, Nüfus Kayıt Sistemi tarafından verilen Kıbrıs Cumhuriyeti kimlik kartına sahip olan Kıbrıslı Türk yurttaşların Özel Seçmen Listesine otomatik olarak kaydoldukları bildirildi.

Kıbrıslı Rum İçişleri Bakanlığı Seçim Dairesi Başkanı Menelaos Vassiliou daha önce yaptığı açıklamada, 9 Haziran 2024’teki seçimler için seçim listesine 83 bin Kıbrıslı Türk’ün otomatik olarak kaydedildiğini belirterek listenin ilgili mevzuatın sona ereceği 2 Nisan 2024’ten sonra kamuoyuna açıklanacağı bilgisini paylaşmıştı.

Kıbrıslı Türkler, kayıtlarını kontrol etmek ve gerekli bilgilere ulaşmak için buradan Nüfus ve Seçmen Dairesi’nin resmi web sitesine ulaşabilirler.

Oy kullanacak olan Kıbrıslı Türkler için Özel Seçim Merkezleri, Yeşil Hat yakınındaki çeşitli noktalara konumlandırılacak. Bu merkezlerin yerleri daha sonra duyurulacak olup, vatandaşlar bu bilgilere gazetemiz aracılığıyla ulaşabilecekler.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi