Önlemler kimseyi memnun etmedi

Kıbrıslı Rum lider Nikos Hirstodulidis’in Kıbrıslı Türklere yönelik açıkladığı önlemler güneyde ‘tehlikeli jest’ olarak yorumlanırken, kuzeyde beklentileri karşılamadı.

Bugün Kıbrıs

Önlemler için kim ne dedi?

KİMLİKSİZLER: “2007’deki Bakanlar Kurulu kararı sorunun kaynağını oluşturuyor. Çözüm ‘incelenmesinden’ değil bu kararın kaldırılmasından geçer.”

CTP: “Bu çocukların haklarından söz ediyoruz. Lütuf değil, hak. Yapmanız gereken bir an önce ayrımcılığı kaldırmak ve hakkı tanımak. Gerisi laf-ı güzaf!”

HP: “Ağzına bir parmak bal çalmak… Sayın Kıbrıs Rum lideri ‘Kıbrıs Cumhuriyeti yasalarını ve AB müktesebatını’ uygulasın yeter.”

ÜSTEL: “Esas önemli olan doğal gazı paylaşma niyetleridir. Böylesi bir niyetlerinin olmadığı da gözler önündedir. Önlemler tuzak niteliğindedir.”

AKEL: “Önlemler arasında iki toplum arasında yeniden yakınlaşma ve barış içerisinde bir arada yaşama kültürü oluşturmaya yönelik unsurlar yer almıyor.”

DİKO: “Kıbrıslı Türklere hem KKTC’de yaşama hem de Kıbrıs vatandaşlığından yararlanma imkanı verilmemeli. Statüko kalıcılaşır.”

ELAM: “Hükümetin Kıbrıslı Türklere yönelik açıkladığı önlemler kabul edilemez. Ayıplanacak bir karardır çünkü yalnızca vatanın işgaline destek veriyor.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi