Maviş: “Hristodulidis’in önlemler demeti göstermelik ve içi boş”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis'in açıkladığı önlemlerde somut adımlar atılmadığını vurgulayarak Kıbrıslı Türklerin haklarının siyasi malzeme yapılmaması çağrısında bulundu.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş’in, Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis’in önlemler demetini göstermelik ve içi boş olarak nitelendirirken, açıklanan önlemlerin Kıbrıslı Türklere yönelik somut adımlar içermediğini ifade etti.

Maviş, önerilen önlemlerin bir kısmını anlamsız ve muğlak bulduğunu belirtirken, Kıbrıs vatandaşlığı başvurularının incelenmesi konusundaki açılımın aslında ayrımcılığın kaynağı olan bir karar olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, Yeşil Hat Tüzüğü çerçevesindeki mallar listesinin genişletileceği kararının detaylarının tek taraflı alınıp alınmadığı konusunda belirsizlik olduğunu vurguladı.

Maviş, Lefkoşa Vatandaşa Hizmet Merkezi’nde zaten Türkçe bilen memurların olduğunu belirterek, Haspolat atık su arıtma tesisi ve Güney’deki Müslüman anıtlarına erişimle ilgili konularda da sorun yaşanmadığını dile getirdi.

KTÖS Genel Sekreteri, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kurucu eşit ortağı olan Kıbrıs Türk toplumunun haklarının siyasi malzeme yapılmasını doğru bulmadığına dikkat çekerek çözüm sürecinden bağımsız olarak, Kıbrıslı Türklerin Avrupa Birliği vatandaşı olduklarının altını çizdi.
Türkçe’nin AB dili olması, Erasmus+ programına doğrudan katılım, sağlık sistemine prim ödeyerek dahil edilme, bankalarda hesap açılması ve yeşil hat tüzüğünün genişletilmesi gibi taleplerine ısrarla devam edeceklerini belirten Maviş, Hristodulidis’e yaptığı çağrıda, samimi olduğunu göstermek için Kıbrıslı Türk demokratik kitle örgütleri, odaları, birlikleri, siyasi partileriyle bir araya gelmeli ve gerçek ihtiyaçlara göre önlemler paketi açıklamasını söyledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi