Avrupa seçimleri için Kıbrıs’ta kampanya süreci başladı: OY VER, BAŞKALARI SENİN ADINA KARAR VERMESİN!

Avrupa Parlamentosu seçimlerine yönelik resmi kampanya başladı. Bugün Kıbrıs galayı takip etti...

Bugün Kıbrıs/Emine Yüksel

Avrupa Parlamentosu (AP) Kıbrıs Ofisi, 9 Haziran’da gerçekleştirilecek Avrupa Parlamentosu seçimlerine yönelik kurumsal kampanyasını dün akşam Lefkoşa’da Kasteliotissa’da düzenlenen resepsiyonla başlattı. Ofisin 2023 faaliyetlerinin de sunulduğu galaya Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis, Meclis Başkanı Annita Dimitriou ile AP Kıbrıs üyelerinin yanı sıra çok sayıda Kıbrıslı Türk katıldı. Kuzeyden gazetecilerin de takip ettiği etkinlikte vatandaşların Avrupa seçimlerine katılımının artırılmasına vurgu yapıldı.

KETTİS: KARARLARA AKTİF KATILIM ŞART
Gecede ilk konuşmayı yapan AP Kıbrıs Ofisi Başkanı Andreas Kettis, “Oyunuzu kullanın – başkaları sizin adınıza karar vermesin” sloganıyla kampanyayı başlattıklarını belirtti. Ofisin misyonunun, günlük yaşamda somut sonuçları olan Avrupa Parlamentosu’nda alınan kararlara, seçimlere aktif katılım yoluyla etki etmek olduğunu ifade etti.
Yaklaşan Avrupa seçimlerinin getireceği risklere değinen Kettis, yurttaşları oy vermeye çağırdı. Avrupa Parlamentosu Ofisi’nin 2023’e yönelik eylemlerini değerlendiren yetkili, bunun “zengin eylem” yılı olduğunu söyledi.

HRİSTODULİDİS: KIBRIS’TAN EN YÜKSEK KATILIM ORANI BEKLİYORUM
Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis burada yaptığı konuşmada gençlerin seçimlere katılmasını çok önemsediğini belirterek Ofis’in bu yönde yürüttüğü çalışmaları artırmasını istedi. Rum lider Avrupa Parlamentosu’nun AB’nin en önemli kurumu olduğunu, Avrupa vatandaşlarının doğrudan aday gösterildiğini ve halkın oyuyla seçildiğini söyledi. Bu nedenle yetkileri güçlendirilmiş bir parlamento için daha çok çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Hristodulidis, yaklaşan Avrupa seçimlerinde en yüksek katılım oranlarından birine Kıbrıs’ın sahip olmasını diledi.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin büyük Avrupa ailesinin bir üyesi olmasının önemini anlamasının birkaç yıl aldığını ifade eden diyen Kıbrıslı Rum lider, “2026’da ikinci kez devralacağımız başkanlık için hazırlıklara zaten başladık. Bu AB’nin Kıbrıs için önemini, AB’nin günlük yaşamlarımızı nasıl etkilediğini daha da iyi anlamak için bir fırsat olacak” dedi.

Hritodulidis ayrıca Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola ile Kıbrıs’ı ziyaret etmek üzere temas halinde olduklarını, kendisinin gençlerin katılımına özel önem verdiğini ve Kıbrıs’ta AB’ye katılımın önemini vurgulayacak bir etkinlik düzenleme çabası içinde olduklarını belirtti.

ANNİTA DİMİTRİOU: DEMOKRASİYİ KORUMALIYIZ
Rum Meclisi Başkanı Annita Dimitriou ise vatandaşların aktif olarak seçimlere katılmasını istediklerini belirterek “Eğer korumazsak ne yaşadığımız demokrasinin ne de AB’nin hiçbir şeyin kesin olmadığının farkına varın” dedi.

Yaşanan savaşlara karşın Kıbrıs’ın barışa ve demokrasiye yatırım yapma konusunda kararlı olması gerektiğini kaydeden Dimitriou, Avrupa’nın ne anlama geldiğini, faydalarının neler olduğunu, bizi nasıl ilgilendirdiğini tam olarak bilme konusunda gençlere yönelik çalışmaların güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Dimitriou son olarak Avrupa Parlamentosu’ndaki milletvekillerinin mükemmel eylemleriyle Kıbrıs’ın güçlendirilmiş bir role ve güçlendirilmiş bir sese sahip olduğunu sözlerine ekledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi