Yalan söyleme hastalığı ve egemen eşit yolsuzlukla mücadele için: VEKİLDEN MİLLETE ÇAĞRI

Yolsuzluklara karşı ses çıkaran birkaç seçilmişten biri olan CTP milletvekili Doğuş Derya umudunu kestiği Meclis’ten halka seslendi. Sürekli yalan konuşan siyasilerle mücadele için hakikati konuşmaktan vazgeçmeyen gazetecilere sahip çıkılmasını istedi.

Bugün Kıbrıs

YALANLAR KATMERLENDİ
22 Ocak Saldırılarından sonra geçen altı yılda yalan politikasının arttığını vurgulayan Derya, Afrika gazetesine, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya ve Meclis binasına yapılan saldırıları hatırlattı. O günden sonra talimatla bu işlerin katmerlendiğini, UBP kurultaylarına, başbakanın kabinenin kim olacağına, cumhurbaşkanının kim olacağına karar verildiğini belirtti.

HAKİKATİ SÖYLEYENLER
Derya, yalan siyasetini geçerli kılmak için medya sermayesinin el değiştirdiğini, yasamayı by-pass ederek kanun hükmünde kararnamelerle kara para aklandığını ifade etti. Derya, “Çok cesur yayın yapan ve kendi gazetelerini çıkaran gazetecilerin yayınları engellenmeye çalışıldı. Hakikati söylediği için dava açılan insanları yalnız bırakmayın. Bu yalanlarla başa çıkabilmenin yolu bu gazetecilere sahip çıkmaktır” dedi.

MECLİS KÜRSÜSÜNDEN ARIKLI’YA ZOR SORULAR

– T izinleri listesinde yer alan yakın akrabalar için Arıklı ‘böyle bir liste yok’ diyor, İzin Kurulunun kararı olmadan iptal mi etti, o zaman yasa dışı iş yaptı, evrakta sahtecilik yaptı.

– Minareliköy’de Arıklı Yurdu’nda kalanların tamamının kaçak olduğu ortaya çıkmıştı. Elektriği bile kaçak bir yurt. Arıklı ‘benim değil suçlu varsa yeğenimdir’ dedi. Geçtiğimiz günlerdeki mal beyanında bu yurdun kendisine ait olduğunu ve 2023 Şubat’ta sattığını belirtti.

– Kırgızistan’da 2012’de OcOO ENA isimli şirketi olduğunu, iki yıl içinde 3 milyon dolar ciro yaptığını söyledi. 2012’de Erhan Bey Kırgızistan’da ataşe olarak resmi sıfatla bulunuyordu. Ataşelerin görevli gittiği yerde şirket kurma yetkisi var mı?

– Karayollarının onayı olmadan Alsancak’ta bir iş adamına yaptığı villaların satışı için onaysız köprü çember projesi yaptırdı.

– İki yıl önce ihalesiz yakıt alımı, münhalsiz işçi alımı, partizan atamalarını yaparken, ‘sana mı soracağım vefa borcumu ödedim’ demişti.

– AKSA’nın bu ülkede kalabilmesi için başrol oynayan 99 model geri santrallerin bu ülkeye kakalanmasını sağladı.

– Taşyapı’ya 59 milyon Euro peşkeş çekti.

– Girne’deki kazada yaşamını kaybeden kişi için ‘kırmızı ışıkta geçti’ diye açıklama yaptı. Işıkların bozuk olduğu ortaya çıktı. Bir haftada bir kısmı ölümlü 60-70 kaza oluyor. Sorumluluk kabul etmiyor.

– 74’ten sonra 1000’in üzerinde apartman dairesi villa satmış, ganimet düzeninden faydalanıp dönüm dönüm araziler alıp satmış. Otel, ticaret, sanayi bölgesi… Bu insanlar uluslararası hukuktan korksunlar.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi