El-Sen: “UBP Kurultay hesaplarının Kıb-Tek’e içerisine girmesine izin vermeyeceğiz!”

El-Sen Genel Başkanı Ahmet Tuğcu, yazılı açıklamasında, Kıb-Tek'te Personel Şube Amirliği personelinin iletişim kanallarının engellenerek terfi listesinin onaylatılmasına karşı her türlü eylem ve yasal haklarını kullanacaklarını belirtti.

Bugün Kıbrıs

El-Sen Genel Başkanı Ahmet Tuğcu yaptığı yazılı açıklamada, Kıb-Tek’te toplu iş sözleşmesine aykırı yapılan ve UBP kurultayına yönelik olduğunu söylediği terfi ve tayinlerden geri dönülmediği takdirde her türlü eylem ve yasal haklarını kullanacaklarını vurguladı.

Tuğcu, Kıb-Tek içinde iş barışının bozulduğunu dile getirdiği açıklamada, yönetimin Personel Şube Amirliği personelini kuruma çağırarak Genel Müdür odasına kapatılıp telefonlarına el konularak, haberleşmenin sağlanmadığı ortamda Başbakanlıktaki Üstel’in kurultay terfi listesini onaylattırılıp yürürlüğe koyduğunu söyledi.

“Toplu iş sözleşmesine göre terfi komisyonunun yazılı tavsiyesi yapılmadan onaylanması yasa dışıdır” vurgusu yapan Tuğcu, terfi ve tayinlerin açıklanmasının ardından kurumun her bölümünde sıkıntıların ve personel arasında huzursuzlukların ortaya çıktığını ifade etti.

Tuğcu, UBP Kurultay hesaplarının Kıb-Tek’in içerisine girmesine seyirci kalmayacaklarının altını çizerek alınan yanlış kararlardan geri dönülmediği taktirde gerekli her türlü eylem ve yasal haklarını kullanacaklarını bildirdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi