Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, İsias davasına yönelik tam bir dayanışma içinde çalışıldığını vurguladı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, İsias davasında Kıbrıs Türk Barolar Birliği ile dayanışma içinde adaletin tesisi için çalıştıklarını vurguladı.

Bugün Kıbrıs

İsias davası heyetinin bu sabah Lefkoşa Concorde Otel’de gerçekleşen toplantısında ikinci duruşma tarihi olan 26 Nisan’a kadar izlenecek yol haritası belirlendi. Kıbrıs Türk Barolar Birliği (KTBB) ve Türkiye Barolar Birliğinin (TBB) öne çıkan dayanışmasıyla götürülen dava sürecine ilişkin Bugün Kıbrıs‘a konuşan TBB Başkanı Erinç Sağkan, ailelerin sergiledikleri güçlü duruşun ve birlikteliğin ışığında ilerlediklerini kaydetti.

Sağkan, 6 Şubat’ın hemen sonrasında KTBB Başkanının kendileriyle irtibata geçmesiyle sürece dahil olduklarını belirtti. KTBB’nin hassasiyetlerini bildiklerini belirten Başkan Sağkan, çocukların yaşadığı trajediden sonra en azından adaletin tesisi noktasında tatmin eden bir karar çıkması için ellerinden geleni ortaya koyduklarını dile getirerek, KTBB ve TBB’nin dayanışma içinde soruşturma sürecinde etkin rol oynadığını kaydetti.

Başkan Sağkan, oluşturulan avukat heyetiyle birlikte ilk duruşmada önemli unsurların ortaya çıkarıldığını vurgulayarak, çapraz sorguda maddi gerçeğin ortaya çıkması için önemli unsurların altının çizildiğini belirtti. Ailelerin çocuklarını kaybetmiş olmalarına rağmen sergiledikleri birlikteliğe değinen Sağkan, mahkemenin vereceği karardan sonra ailelerin, Türkiye’den ayrılırken adaletin tesis edildiğini hissetmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Başkan, bu sabah yapılan toplantının bu yönde bir koordinasyon toplantısı olduğunu ve bundan sonraki yol haritasını belirlediklerini açıkladı. TBB olarak, tüm unsurlarıyla birlikte davanın takipçisi olacaklarını ve adaletin tesis edilmesi için etkin bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi