‘OLASI KAST’A BİR ADIM DAHA…

72 kişiye mezar olan İsias Otel’in Adıyaman’da görülen davasının ikinci gününde aileler tanık ve şikayetçi olarak kürsüye çıktı. Anlatılanlar karşısında hakimin sesi titrerken, bazı sanık avukatları da gözyaşları içinde kaldı.

Bugün Kıbrıs/Emine Yüksel

ADİL YARGILAMA TALEBİ
Davanın ilk gününde sanıkların mahkemeye gelmeyecekleri, duruşmalara online katılacakları öğrenilmişti. Adil yargılamanın önüne geçen bu durum dünkü duruşmada sıklıkla vurgulandı. Aileler sanıklarla yüzleşmek istedi, mahkemeden kararı bozmasını talep etti. Mahkeme sanıkları bugün de online dinlemeye devam edecek. Bundan sonraki duruşmalarda sanıkların mahkemede olması için avukatlar girişim başlattı.

BUGÜN ÇOK ÖNEMLİ
Duruşmanın son gününde tanıkların dinlenmesine devam edilecek. 20 tanığın arasında otel çalışanları, binanın inşaatında çalışanlar, olay sırasında ve sonrasında otelde bulunanlar yer alıyor. Avukatlar tanıkları sorgulayacak ve ailelerin avukatları delillerle birlikte sunum yapacak. Ardından savcı bu 3 günden çıkan görüşlerini açıklayacak. Savcıdan sonra sanıkların avukatları sunumlarını yapacak ve en son hakim mahkemeyi ertelediği tarihi açıklayacak.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi