“Vretçalı Hoca, Özker Özgür 1940-2005” Mağusa’da okuyucu ile buluşacak

Dr. Abdullah Korkmazhan’ın yeni kitabı “Vretçalı Hoca, Özker Özgür 1940-2005” için 9 Aralık Cumartesi saat 18.00'da Kaleiçi Bandabuliya'da kitap tanıtım etkinliği düzenlenecek.

Bugün Kıbrıs

Dr. Abdullah Korkmazhan’ın yeni kitabı “Vretçalı Hoca, Özker Özgür 1940-2005” Mağusa kitap tanıtım etkinliği 9 Aralık Cumartesi saat 18:00’de, Mağusa Belediyesi’nin organizasyonunda Kaleiçi Bandabuliya’da gerçekleştirilecek.

Baranga Yayınları’ndan verilen bilgiye göre, kitap, yaşamı boyunca zorlu adalet yolculuğunu kararlı adımlar ile kat eden Vretçalı Özker Özgür’ü, yaşamı anlamlı ve yaşanabilir kılma arayışını, Kıbrıs siyasi yaşamındaki radikal, dönüştürücü etkisini, yaşadığı adaletsizlikleri ve ardında bıraktığı mücadele mirasını okur ve özellikle genç kuşaklar ile buluşturuyor. Belgeler, günlükler ve tanıklıklar ile kapsamlı bir Özker Özgür portresi sunan kitap, Kıbrıslıtürk toplumundaki üçüncü kuşak sol mücadelenin oluşum sürecini ve kısa tarihini de içermektedir.

09 Aralık Cumartesi saat 18:00’de, Mağusa Kaleiçi Bandabuliya’da gerçekleştirilecek tanıtım ve söyleşi etkinliğine tüm basın emekçileri ve halkımız davetlidir.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi