Türkiye Adalet Bakanı Tunç: “İsias davasında kusuru olanlar mutlaka cezalarını çekecek”

Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu sabah adaya gelerek temaslarına başladı. İlk olarak Şampiyon Meleklerin kabirlerine giden Tunç, daha sonra Lefkoşa’da Ünal Üstel’i ziyaret etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere ülkemize gelen Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Başbakanlıktaki Ünal Üstel tarafından kabul edildi.
Başbakanlık Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde konuşan Üstel, Bakan Tunç’un böylesi hassas bir dönemde ülkemizi ziyaret etmesinin çok memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Üstel, “6 Şubat depreminde spor müsabakalarına katılmak için Adıyaman İsias Otel’de kalan kafilemiz, şampiyon meleklerimiz enkaz altında kalarak yaşamlarını yitirdiler. Acımız büyük, acılarımızı paylaşarak Türkiye’deki kardeşlerimize yardımcı olmaya çalıştık. İsias otel soruşturmasının tamamlanması ve 3 Ocak’ta duruşma tarihinin verilmesi neticesinde sizin de, ‘Bunun sorumluları adalet karşısında hesap verecekler’ söyleminiz bizi çok mutlu etti. Türkiye Cumhuriyeti yargısına güvenimiz sonsuzdur” dedi.

Üstel, 3 Ocak’taki ilk duruşmaya şampiyon meleklerin aileleri, ilgili bakanlar ve bazı milletvekillerinin de katılacağını söyleyerek, süratle bu işin çözülmesi ve adaletin tecelli etmesini istediklerini vurguladı.

Türkiye Adalet Bakan Yılmaz Tunç da, Adada bulunmaktan çok memnun olduğunu kaydederek, uçaktan iner inmez Şampiyon Meleklerin kabirlerin ziyaret ettiğini söyledi.

Bakan Tunç “Şampiyon Meleklerimizin kabirlerini ziyaret ettik. Ailelerin acısını bir kez daha paylaştık. Acı çok büyük ve Türkiye’de dünya tarihinin en büyük kara depremini yaşadık. 11 vilayetimiz adeta çöktü ve şimdi yaralarımızı sarmaya uğraşıyoruz. Kabine toplantılarımızın ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ilk gündemi budur. İsias Otel’de 35 KKTC’li canımız vardı. Şampiyon meleklerimiz vardı ve maalesef onları kaybettik. İlk günden itibaren teyakkuza geçtik ve binalardan örnekler alındı deliller topladı. 10 bin kişilik yargı görevlisini bölgeye sevk ettik. Toplanan deliller bilir kişilere, üniversitelere gönderildi. Bilirkişi raporları alındı. Zaten öncesinde de sorumlular tutuklandı. 3 Ocak’ta duruşma başlatacak. Şampiyon Melekler bizim de yavrularımız. Ailelerin acılarını tahmin etmek çok zor ama biz de çok üzgünüz ve kusuru olanlar mutlaka cezalarını çekecek” dedi.

Bakan Tunç, 3 Ocak’ta başlayacak duruşmayı ailelerin de takip etmesi için gerekli düzenlemelerin ayarlanacağını da kaydederek, yargı sürecinin de takipçisi olacaklarını belirtti.

BRT

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi