Güven Bengihan: “Vergi adaletsizliği devam ediyor”

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Maliye Bakanı'nın duyarsızlığına tepki göstererek, sendikanın talepleri doğrultusunda bir hafta içinde görüşmeye çağrılmaması halinde her türlü eylem hakkını kullanacaklarını belirtti.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, ülkede yaşanan yüksek enflasyonun etkisiyle çalışanların ve emeklilerin alım gücünün giderek azaldığını belirterek, maaşlara yapılan artışların hayat pahalılığı oranında yetersiz kaldığını ifade etti.

Bengihan, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin sermaye yanlısı politikalarının sonucunda, teşvikler ve muafiyetlerle desteklenen sermaye sahiplerinden vergi alınmazken, vergi yükünün sadece maaşlı çalışanlara yüklendiğini söyledi. Ayrıca, vergi dilimleri ve kişisel muafiyetlerin yılda bir kez düzenlendiği için en düşük maaş alan çalışanların bile yüksek vergi dilimine girdiğini vurgulayarak, vergi adaletinin bozulduğunu dile getirdi.

Maliye Bakanı Sn. Özdemir Berova’nın vergi düzenlemeleri konusundaki duyarsızlığına dikkat çeken Bengihan, Kamu Görevlileri Yasası’nın 35. Maddesi uyarınca her yıl yapılması gereken görüşmelerin şimdiye kadar gerçekleşmediğini belirtti. Sendikanın taleplerini 12 Ekim 2023 tarihinde yazılı olarak sunduklarını ancak henüz bir geri dönüş alamadıklarını ifade etti.

Bengihan, açıklamasının devamında, Maliye Bakanı’nı yasaları uygulamaya davet ederek, sendikanın talepleri doğrultusunda bir hafta içinde görüşmeye çağrılmaması halinde her türlü eylem hakkını kullanacaklarını belirtti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi