Camilerdeki bağış kutularına el koyan Ahmet Ünsal’a dava geliyor

Lala Mustafa Paşa Camii Koruma ve Geliştirme Derneğine ait caminin bağış kutusuna Din İşleri Başkanlığı el koydu. Bölgedeki 12 caminin bağış kutusunun da Ünsal’ın emriyle Mağusa temsilcisi tarafından toplatıldığı belirtiliyor.

Bugün Kıbrıs/Emine Yüksel

İMAMLARDAN DİN İŞLERİNE VERYANSIN
Eski ve yeni dernek yöneticileri ile görüşen Bugün Kıbrıs muhabirinin elde ettiği bilgilere göre mahkeme kararına rağmen Din İşleri Başkanlığı yardım kutusunun anahtarını iki yıldır derneğe vermiyor. Din görevlilerinin anlattıklarına göre polis de kaymakam da anahtarı Ünsal’dan alıp derneğe iade edemiyor. Dernek yetkilileri paraların nereye gittiğini sorgularken usulsüzce bağış kutularına el koyduğu belirtilen Din İşleri Başkanlığına dava açmaya hazırlanıyor.

MAĞUSA TEMSİLCİSİNDEN RAHATSIZLIK
Bağış kutusunda aylık ortalama 30 bin liranın üstünde para toplandığını ifade eden dernek yetkilileri bu para ile caminin giderlerinin karşılandığını, bakım, onarım yapıldığını, Din İşlerinin, derneğe ait olan bağış kutularını camilerden toplamasının yasal olmadığını belirtti. Bu durumdan şikayetçi olan sadece Mağusa’da 12 cami olduğu kaydedildi. Ünsal’a yakınlığıyla bilinen Din İşleri Başkanlığı Mağusa Temsilcisi de özellikle tepkilerin ve davanın odağında.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi