MİSAFİRE AÇIK MEKTUP

Türkiye Eğitim Bakanı yardımcılarından Nazif Yılmaz, Hala Sultan İlahiyat Koleji özelinde eğitimde yaşanan krizleri ele almak ve bir çalıştaya katılmak üzere bugün adamıza geliyor. Sayın Nazif Yılmaz’a sesleniyoruz;

TC-KKTC mali işbirliği protokollerine koyduğunuz, yetmezmiş gibi ekstra protokoller de imzalatarak yarattığınız, Kıbrıslı Türklerin yapısına uymayan, ülkenin sosyal ve kültürel yapısını değiştirmeye dönük PROTOKOL düzenine itirazımız var.

‘İki ülkenin halklarının yakınlaşması’ adına dayattığınız protokoller neredeyse iki tarafı düşman hale getirmiş, yüzyıllardır kurduğumuz kardeşlik bağlarını görülmemiş şekilde zayıflatmıştır.

Emir veren-emir alan şeklindeki bu ilişki artık büyük bir çıkmazdadır. Dünyanın bizi ‘alt yönetim’ olarak görmesinin başlıca sebeplerinden biri budur. Kendi evimizde bizi yönetmeye kalkan TC MEMURLARINA itirazımız var. Birçoğu burada dümeni kendine kırmış durumda.

İmzaladığınız protokollerle Türkiye’den buraya ÖĞRETMEN ve İMAM gönderiyorsunuz. Bu durum hem eğitim hem de din alanında büyük bir huzursuzluk ve öfke yaratıyor. Yaşanan kaosu görmezden gelmenin kimseye faydası yok. Bu işin sonunda polislik olmak da var.

Hala Sultan İlahiyat Kolejinde son yaşanan skandalda, militan bir öğretmen Türkiye’nin Suriye’deki teröristleri temizlediği gibi bizi de temizleyeceğini söylüyor. Eğitim Bakanı bu şahsı görevden alamıyor çünkü zaten bu şahıs BÜYÜKELÇİLİĞE bağlı EĞİTİM MÜŞAVİRLİĞİ tarafından seçiliyor. Yani bir ülkenin öğretmenini o ülkenin bakanı görevden alamıyor. Köklü bir devlet geleneğinden gelen siz, buna devlet der misiniz?

Ayrıca, Kıbrıslı Türklerin makamı olan Din İşleri Başkanlığına atadığınız şahıs AHMET ÜNSAL, ‘daha çok Müslüman’ yapmaya çalıştığınız Kıbrıslı Türkleri dinden imandan soğutmuş durumdadır. Bu şahsın kafa yapısı, bağlı olduğu tarikat ve yaptığı usulsüzlükler gazetemiz tarafından defalarca ortaya çıkarılmıştır. Biliyorsunuzdur; BAŞBAKAN ve CUMHURBAŞKANI onu da görevden alamıyor!

Bu düzene artık bir son vermemiz gerekiyor. Ev sahibinin iyi niyeti ve kabulü misafir tarafından bu kadar suiistimal edilemez. Kıbrıslı Türkler, ‘BU MEMLEKET BİZİM BİZ YÖNETECEĞİZ’ diyor ve bunu sağlamak için de ne gerekirse yapacak.

Sizden ricamız ilk etapta bu İKİ ÖĞRETMENİ görevden çekmeniz ve öğretmen/imam atayan protokollere son vermenizdir. AHMET ÜNSAL’IN derhal görevden alınması ise darmadağın olan cemaatin ve aydın toplumun içine su serpecektir.

İyi niyet gösterip adım atmanızı bekler, bozulan ilişkileri onarmak adına yapılması gerekenlerin yer aldığı mektubumuzu Ankara’daki yetkililere de iletmenizi dileriz.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi