Karma Evlilik Sorunu Çözüm Hareketi güneyin vatandaşlıklarla ilgili çalışmalarını olumlu bulduğunu açıkladı

Karma Evlilik Sorunu Çözüm Hareketi, Kıbrıslı Rum ve Kamerunlu ebeveynlere sahip 3 yaşındaki Carlos'un vatandaşlık alamaması ile yeniden gündeme gelen karma evlilikten doğan çocukların vatandaşlık sorunun çözülmesi için yasal düzenlemeler yapılabileceğini söyledi.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs’ta yaşanan karma evlilik sorununa dair çözüm arayışını sürdüren Karma Evlilik Sorunu Çözüm Hareketi, Kıbrıslı Rum ve Kamerunlu ebeveynlere sahip 3 yaşındaki Carlos’un, Kamerunlu ebeveynin adaya illegal girişi nedeniyle Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı alamadığı olayla ilgili bir açıklama yaptı.

Karma Evlilik Sorunu Çözüm Hareketi açıklamasında, bu durum sadece Carlos’u değil, özellikle Kıbrıslı Türkler ve yerleşimciler arasındaki karma evliliklerden doğan binlerce çocuğu etkileyen bir sorun olduğuna dikkat çekti. Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Constantinos Ioannou’nun da bu sorunun tek bir çocuğa özel olmadığını vurguladığı belirtilerek, bu çocukların vatandaşlık haklarına erişebilmesi için yeni bir politika ve kapsamlı bir çözüm arayışının sürdüğü ifade edildi.

Hareket, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tedbirli bir yaklaşım sergilemesine rağmen, sorunun çözümü için mevcut yasal yolların araştırıldığını ve gerekirse yasal düzenlemelerin yapılacağını belirtti. Karma Evlilik Sorunu Çözüm Hareketi, diplomatik bir uzlaşma ve iş birliği içinde, Kıbrıs Cumhuriyeti ile sağlıklı bağlantılar kurarak bu soruna çözüm bulma çabalarını sürdüreceklerini ifade etti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi