Din İşleri Başkanlığı Ahmet Ünsal haberimiz için ‘asparagas’ dedi, turizm şirketini suçladı

Din İşleri Başkanlığının, gazetemizin manşetinde yer alan "Ankara'nın İmamı Turizme Başladı" haberi üzerine yaptığı tutarsız açıklaması dikkat çekti. Gazetemize gönderilen açıklamayı aynen yayımlıyoruz.

Bugün Kıbrıs

Din İşleri Başkanlığı, Bugün Kıbrıs‘ın manşetinde yer alan “Ankara’nın İmamı Turizme Başladı” haberi üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Başkanlık açıklamasında, yapılacak olan seyahatlerde Ahmet Ünsal’ın inanç turizmine yönelik bir işletmesinin, ortaklığının, iş birlikteliğinin ya da bir ticarî sözleşmesinin olmadığı ileri sürüldü. Açıklamada ayrıca, yapılacak olan seyahatin Ünsal’ın bilgisinin ve rızasının dışında ilgili turizm şirketi tarafından afişe edildiği iddia edildi. Turizm şirketini suçlarken Ünsal’ın şirkete dava açıp açmayacağı ise merak konusu.

Din İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen açıklama şöyle:

“Bugün Kıbrıs Gazetesinin 4 Aralık 2023 tarihli manşetinde Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Ahmet ÜNSAL hakkında yer alan haberde ciddi çarpıtmalar, hatalar ve bilgi eksiklikleri yer almaktadır. Öncelikle belirtmek gerekir ki, Başkan ÜNSAL’ın inanç turizmine yönelik bir işletmesi olmadığı gibi, ortaklığı, iş birlikteliği ya da bir ticarî sözleşmesi söz konusu değildir. Ortada sadece Sayın Ünsal’ın da katılmayı planladığı ve Şubat ayında gerçekleşecek olan Miraç Kandili umre programı vardır.

Başkanın ailesiyle birlikte katılmayı planladığı bu program, Sn. Ünsal’ın bilgisi ve rızası dışında Kıbrıs ya da Din İşleri Başkanlığı söz konusu edilmeden ilgili turizm şirketi tarafından afişe edilmiştir. Haberde yer aldığı şekliyle -hele bu ortamda- bir Kudüs turu asparagas bir haberdir. Ayrıca Ocak ayında düzenleneceği ifade edilen bir umre turu da gerçeği yansıtmamaktadır. Keyfiyet bilginize saygı ile arz edilir.”

Şirketin sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar ise şöyle:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi