İsrail’den Erdoğan’a: “Gazze’den kaçan Hamas teröristlerini ülkenizde barındırabilirsiniz”

İsrail’in Gazze’ye saldırıları ile birlikte Ankara-Tel Aviv arasındaki ilişkiler de geriliyor.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, AKP Genel Başkanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Gazze’den kaçan Hamas teröristlerini ülkenizde barındırabilirsiniz” dedi.

Hamas’ı ve IŞİD’i terör örgütü olarak nitelendiren İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, X hesabından paylaştığı mesajında “Gazze’yi Hamas’tan özgürleştireceklerini” vurguladı. Paylaşımında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da etiketleyen Cohen, “Gazze’den kaçan Hamas teröristlerini ülkenizde barındırabilirsiniz” diye yazdı.

Cohen’in paylaşımı şöyle:

“Hamas-IŞİD terör örgütü, sonraki gün Gazze’de var olmayacak. İsrail’in güvenliği ve bölgede yaşayanlar için daha iyi bir gelecek yaratmak üzere Gazze’yi Hamas’tan özgürleştireceğiz. Siz, bertaraf edilmeyen ve Gazze’den kaçan Hamas teröristlerini ülkenizde barındırabilirsiniz.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
COP28 Zirvesi için Dubai’den döndüğü sırada uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Hamas’ın yok edilmesi ya da dışlanmasının gerçekçi olmadığını savunmuş ve İsrail’i “devlet terörü” yaratmakla suçlamıştı:

“Başta Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere olmak üzere İsrail’i destekleyen Batılı ülkeler, İsrail’in savaş değerlendirmesinden hareketle iki devletin çözümden ziyade ‘Hamas tehdidini ne yapacağız?’ diye bir soruyu sürekli hem bizim, hem dünya kamuoyunun önüne getiriyorlar. Biz de diyoruz ki ‘Eğer iki devletli çözümü şu anda merkeze alırsak, Gazze ve karşılıklı tehdit konuları da zaten ortadan kalkar. Bunu buradan halletmek lazım. Hamas’ın dışlanması, Hamas’ın yok edilmesi gerçekçi bir senaryo değil.’ Bundan etkileniyorlar ve İsrail’e yönelik baskı artıyor.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi