KTÖS Genel Sekreteri Maviş’ten Çavuoğlu’na: “Ya iddiaları kanıtla ya da istifa et!”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun ortaya attığı iddialara dair somut kanıt istedi.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun “öğretmen sendikalarının Yüksek Mahkeme Mukayyitliği ile işbirliği içerisinde kendisine yönelik bir komplo tezgahladığı” iddialarına yanıt verdi. Maviş yaptığı yazılı açıklamada, komplo olarak değerlendirdiği iddialara karşılık hükümetten somut kanıt sunmasını istedi.

Açıklamasında “Somut iddialar sunulmazsa, hükümetin yargıya müdahale etmeye çalıştığı, mahkemeleri baskı altına alarak bağımsız yargı yerine Adalet Bakanlığı kurulmasını savunduğu yönünde şüpheler ayyuka çıkacaktır” ifadelerine yer veren Maviş, yasa yapıcıların mahkemeleri hedef almadan önce daha dikkatli olmalarını ve hukukun üstünlüğü ilkesine uygun davranmaları için hükümete çağrı yaptı.

Maviş son olarak Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun ortaya attığı iddiaları kanıtlamaması halinde ne Bakanlıkta ne de kabinede yer almaması gerektiğinin altını çizdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi