Biyologlar Derneği, HIV farkındalığı için panel düzenliyor

Biyologlar Derneği tarafından düzenlenecek olan "HIV’le İlgili Konuşulmayanlar" panelinde, HIV'e dair toplumsal baskılar, eğitim müfredatındaki eksiklikler ve yanlış bilgiler ele alınacak.

Bugün Kıbrıs

Biyologlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Benan, HIV/AIDS farkındalığını artırmak amacıyla 1 Aralık Cuma günü, saat 17.00’da Gönyeli-Alayköy Belediyesi Konferans Salonunda “HIV’le İlgili Konuşulmayanlar” adlı bir panel düzenleyeceklerini açıkladı.

Eğitim bilimci Salih Sarpten, Enfeksiyon Uzmanı Dr. Nesil Bayraktar ile Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uzmanı Doç Dr. Müge Beidoğlu’nun konuşmacı olacağı panelde, HIV’in bireylerde yarattığı toplumsal baskılardan eğitim müfredatlarındaki yetersizliğe kadar çeşitli konular ele alınacak ve yanlış bilgiler düzeltilerek önyargılar azaltılmaya çalışılacağı bildirildi.

Biyologlar Derneği Başkanı Benan, tanı ve tedavi yöntemlerine ve eğitim müfredatlarındaki yetersizliklere odaklanırken yanlış bilgileri düzeltmek ve önyargıları azaltmak için çeşitli konuların ele alacağını belirttiği etkinlikte, “Panelin; HIV/AIDS ile ilgili stigmayı azaltma, farkındalığı artırma ve toplumsal değişimi yaratma yolunda bir adım daha ilerleme kaydetmesini temenni ediyoruz” vurgusu yaptı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi