Kürşat: “Mevcut nüfusa okullar, hastaneler, hapishaneler, yollar yetmiyor!”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) İskele Milletvekili Fide Kürşat, yabancılara yönelik kontrolsüz mülkiyet artışının üçlü hükümetin neden olduğu suç pandemisiyle birleşerek ülkeyi tehdit ettiğini vurguladı.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) İskele milletvekili Fide Kürşat, Meclis genel kurulunda “üçlü hükümet virüsü nedeniyle suç pandemisi yaşanıyor” başlıklı konuşmasında, yabancılara kontrolsüz mülkiyet satışının krizine döndüğünü belirtti. Kürşat, hükümetin bu konuda aldığı önlemlerin yetersiz olduğunu ve ülkenin karşı karşıya olduğu sorunların ciddiyetle ele alınması gerektiğini vurguladı.

KONTROLSÜZ NÜFUS ARTIŞI VE GÜVENLİK SORUNLARI
CTP’li vekil, yabancılara yapılan kritersiz mülk satışlarının ardında kara para, güvenlik sorunları ve mülkiyet kaybının olduğunu ifade etti. Kontrolsüz nüfus artışının, kaçakların ve suçluların artmasına neden olduğunu belirten Kürşat, hükümetin bu konuda etkili çözümler üretmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye’nin benzer konularda aldığı önlemleri hatırlatan Kürşat, bu sorunun ciddiyetle ele alınmadığını ve ülkede “üçlü hükümet virüsü” nedeniyle suç pandemisinin yaşandığını ifade etti. Kürşat, çözümün ancak etkili bir aşı ile mümkün olduğunu belirterek, hükümetin sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısında bulundu.

DOLAŞIMDAKİ RAKAMLAR VE NÜFUS BİLMECESİ
Fide Kürşat, son dönemdeki kontrolsüz nüfus akışıyla birlikte ülkede yaşanan sorunları eleştirdi. TheGuardian’da yer alan bir haberde, sadece bu yıl içinde yaklaşık 39 bin Rus’un KKTC’ye yerleştiğine dikkat çeken Kürşat, kontrolsüz nüfus artışının altında yatan sorunlara işaret etti. Hükümetin, nüfus politikası ve güvenlik önlemleri konusunda daha etkili adımlar atması gerektiğini belirten milletvekili, ülkenin geleceğini riske atan bu sorunlara acil çözümler bulunması çağrısında bulundu.

Hükümetin suçla mücadelede etkili bir strateji izlemesi ve yabancılara yapılan mülkiyet satışlarının denetlemesi gerektiğini dile getiren Kürşat, “Mevcut nüfusa okullar, hastaneler, hapishaneler, yollar yetmiyor! Belli ki ‘iyiden’ kalabalıklaştık. Her gün gazete manşetlerinde, artan suç oran ve çeşitliliği ile yüzleşiyoruz. Eski hapishane doldu, yeni hapishane doldu! Yurtlar tutuklu evlerine dönüştürülmeye başlandı…” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi