Gazze’de ateşkes 2 gün uzatıldı I İsrail, “Ateşkesin ardından saldırılar daha şiddetli olacak” dedi

Katar Dışişleri Bakanlığı dün akşam Gazze'deki dört günlük geçici insani ateşkesin iki gün daha uzatılması için anlaşma sağlandığını duyurdu. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise çatışmalara verilen "insani aranın" sona ermesinin ardından Gazze Şeridi'ne saldırılarının "daha şiddetli ve tüm bölge boyunca" olacağını söyledi.

Gazze Şeridi’ndeki 4 günlük ateşkes ve rehine takası anlaşması, dün son gününde 2 gün daha uzatıldı.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ansari, arabuluculuk çalışmaları kapsamında Gazze Şeridi’ndeki insani aranın 2 gün daha uzatılması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed Al Ansari, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Katar devleti, devam eden arabuluculuğun bir parçası olarak, Gazze Şeridi’ndeki insani aranın iki gün daha uzatılması için anlaşmaya varıldığını duyurur” ifadelerine yer verdi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise çatışmalara verilen “insani aranın” sona ermesinin ardından Gazze Şeridi’ne saldırılarının “daha şiddetli ve tüm bölge boyunca” olacağını söyledi.

Haaretz gazetesinin haberine göre, Gallant, İsrail ordusunun bir kısmını işgal ettiği, ablukayı sıkılaştırdığı ve saldırılarıyla yıkımı artırdığı Gazze Şeridi’ndeki askerleri ziyaret etti.

Çatışmalara verilen “insani ara” sonrasındaki planlara değinen Gallant, “Saldırılar daha şiddetli olacak ve tüm Gazze Şeridi’nde gerçekleşecek” dedi. Gallant, askerlere güvenlik mekanizması ve hükümetin arkalarında durduğu mesajını vererek, “İşimiz bitene kadar durmayacağız” ifadesini kullandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi